Turun ensi- ja turvakoti ry

Puh. (02) 513 4100 | palaute@tuentu.fi
Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku


24h/7

tapaamispaikka tenavatupa ja eropalvelut

Tapaamispaikka Tenavatupa järjestää valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja pitkäaikaisella kokemuksella jo vuodesta 2000. Tapaamispaikka Tenavatuvan työryhmässä on laaja asiantuntemus eroperheiden ja lastensuojeluperheiden parissa työskentelystä. Tapaamisten toteuttamisessa ohjaajat huolehtivat siitä, että lapsi on keskiössä ja he auttavat vanhempia huomioimaan lapsen erityistarpeet, sekä tukevat vanhempia yhteistyövanhemmuuteen lapselle turvallisella tavalla.

Työryhmän kaksi sosionomia (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) ovat kouluttautuneet Eroneuvo- ja lasten erovertaisryhmän ohjaajiksi. Työryhmän erityisosaamista tukevat sovittelu-, trauma-, NLP- ja vuorovaikutukseen liittyvät koulutukset.

Tapaamispaikassa on mahdollisuus kodinomaiseen olemiseen ja tekemiseen. Perheiden käytössä on keittiö, oma tapaamishuone, askartelutarvikkeita, kirjoja, televisio, leluja ja pelejä, joissa on huomioitu lasten eri-ikäisyys. Sopimuksen mukaan tuettujen tapaamisten aikana on mahdollisuus ulkoilla leikkipihalla. Kotitapaamisia järjestetään niistä erikseen sovittaessa. Tarkemmat tapaamisajat räätälöidään asiakasperheen tarpeiden mukaan.

Erikseen sovittavat tukikeskustelut mahdollistavat molempien vanhempien kohtaamisen vanhemmuuden kysymysten äärellä. Keskustelujen tavoitteena on auttaa vanhempaa kantamaan lasta mielessään oman kriisin keskellä. Keskustelujen avulla voidaan turvata tapaamisten jatkuvuutta tilanteessa, jossa tapaamisiin tulee toistuvia peruuntumisia. Kotitapaamisiin siirryttäessä tukikeskusteluilla vahvistetaan tapaamisia tukevia rakenteita ja tuodaan näkyväksi olemassa olevia voimavaroja.

YHTEYDENOTOT  MA – PE
(halutessasi voit jättää yhteydenottopyynnön)
050 3790 939
tenavatupa@tuentu.fi

Yksilö-, pari- ja perhetapaaminen

Turun ensi- ja turvakoti ry aloittaa matalan kynnyksen yksilö-, pari- ja perhemuotoisen keskustelutuen tarjoamisen lapsiperheille.  Toiminta on tarkoitettu niin eroa pohtiville kuin eronneille vanhemmille ja heidän lapsilleen. Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa, tai koko perheenä.

Työskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. Vanhemman tai vanhempien tapaamisia toteutetaan keskimäärin 1- 5 kertaa. Tapaamisissa työskennellään vanhempien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Lapsia tavataan vanhempien toiveesta tai jos keskustelussa nousee tarve lapsen tapaamiselle. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä.

Työote on voimavarakeskeinen ja palvelu on luottamuksellista ja asiakkaille maksutonta.

Lisätiedot:
Johanna Jokiniemi, p. 050-477 5576, johanna.jokiniemi@tuentu.fi ja Marianne Toimio-Elomaa,
p. 050-476 2990, marianne.toimio-elomaa@tuentu.fi

Lasten erovertaisryhmä

Lasten erovertaisryhmissä tuetaan lasta käsittelemään vanhempien eroa omista kysymyksistä käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa ja tukee lasta hyväksymään vanhempien eron osaksi omaa elämäänsä.

Lasten erovertaisryhmään lapset valitaan haastatelemalla lapsi ja vanhemmat. Tapaamiskertoja on 6 x2h. Vanhemmat saavat tietoa tapaamiskertojen sisällöstä sähköpostitse jokaisen ryhmmäkerran jälkeen. Erovertaisryhmä päättyy lapsen ja vanhempien yhteiseen loppukeskusteluun.

Eroneuvo

Eroneuvo tarjoaa tietoa ja tukea eron jälkeiseen vanhemmuuteen käsitellen eroa lapsen ja vanhemman näkökulmista. Tilaisuuden alustaa Eroneuvo-vetäjä yhdessä koulutetun vapaaehtoisen kanssa, joka on itse eron läpikäynyt vanhempi. Alustuksen jälkeen on mahdollisuus keskustella eroamiseen, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä kysymyksistä.

Tilaisuudet ovat tarkoitettu eroa harkitseville tai jo eronneille vanhemmille. Eroneuvoon voivat osallistua myös eroperheiden läheiset, kuten isovanhemmat tai ystävät. Eroneuvot ovat maksuttomia eikä niihin tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Erotilaisuudet keväällä 2019

Arvostava asiakkaan kohtaaminen on meille tärkeää! Tervetuloa tutustumaan!

 

Facebook
Twitter
Instagram