Skip to main content

Puhutaan erosta -verkkoluentosarjan teemalliset tilaisuudet on suunnattu eronneille tai eroa harkitseville vanhemmille ja heidän läheisilleen, sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille.

Tilaisuudet tarjoavat tietoa eroon liittyvistä aiheista ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoille.  Voit osallistua joko kaikkiin iltoihin tai  valita illat kiinnostuksesi mukaan.

Osallistuminen on mahdollista nimimerkillä. Ilmoittautumiset viimeistään kolme päivää ennen kutakin tilaisuutta. Osallistumislinkki ja ohjeet lähetetään päivää ennen tapahtumaa antamaasi sähköpostiosoitteeseen.  Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Ilmoittaudu Puhutaan erosta -tilaisuuksiin

PUHUTAAN EROSTA -TEEMAILTOJEN AIHEET:

Miten tukea lasta ja nuorta vanhempien erossa
Ke 10.3.2021 klo 17-18.30

Parisuhteen päättyessä vanhemmat eroavat toisistaan, eivät lapsistaan. Ero aiheuttaa muutoksia lapsen elämään sekä herättää monenlaisia tunteita. Miten huomioida lapset ja nuoret erossa? Kaarinan perheneuvola ja Linkki-toiminta, Varsinais-Suomen lastensuojelujärjestöt ry

Lasten asioista sopiminen eron jälkeen
Ke 17.3.2021 klo 17-18.30

Mistä asioista vanhemmat voivat sopia lastenvalvojan luona? Entä jos sopimisessa on vaikeuksia?
Perheoikeudellinen yksikkö ja käräjäoikeus

Yhteistyönne lapsen asioissa voi olla parempaa kuin puolisoina
Ke 24.3.2021 klo 17-18.30

Alustuksen avulla saat työkaluja erosta selviytymiseen ja tunteiden säätelyyn haastavissa tilanteissa ex-puolison kanssa. Vaikka suhteenne olisi ollut puhumaton tai myrskyisä, eron jälkeisessä yhteistyössä voitte onnistua, jos niin haluatte.  Perheasiain neuvottelukeskus, Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä

Ero elämänkriisinä, päihteet & lapsen kokemus
Ke 31.2.2021 klo 17-18.30

Ero on kriisi, joka haastaa ihmisen kyvyn selvitä rakentavilla tavoilla. Tule kuulemaan ja keskustelemaan miten päihteet voivat muodostua keinoksi selvitä vaikeista tilanteista ja tunteista ja mistä hakea tarvittaessa apua itse tai läheisenä.  Pidä kiinni®-ensikoti Pinja, Turun ensi- ja turvakoti ry.

Miten ero muuttaa isyyttä
Ke 7.4.2021 klo 17-18.30

Miten ero vaikuttaa isän ja lapsen väliseen suhteeseen? Mitä on hyvä ottaa huomioon ja miten tukea isyyttä erotilanteessa? Näitä ja monia muita isän näkökulmia erotilanteeseen valottaa Miessakit ry.

Isovanhemmuuden ilot ja haasteet
Ke 14.4.2021 klo 17-18.30

Isovanhemmat ovat merkittäviä henkilöitä lastenlasten elämässä. Erotilanteissa kanssakäyminen ei aina kuitenkaan toteudu niin tiiviisti ja onnistuneesti kuin isovanhemmat toivoisivat. Tämä saattaa näyttäytyä esimerkiksi riittämättömyyden tai ulkopuolisuuden tunteina. Illan keskusteluista vastaa Tukenasi ry:n Senioripysäkki

Lataa esite