Turun ensi- ja turvakoti ry

Puh. (02) 513 4100 | Fax. (02) 513 4150
Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku


24h/7

Rikosuhripäivystys

Oletko sinä tai läheisesi joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystyksen (RIKUn) tehtävä on parantaa rikoksen uhrien, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.

Rikusta voit saada tarvittaessa henkilökohtaisen tukihenkilön. Hän voi tulla mukaasi poliisikuulusteluun ja oikeudenkäyntiin sekä olla apuna hakiessasi lähestymiskieltoa tai vahingonkorvauksia. Tukihenkilön kanssa voit keskustella kokemuksestasi ja rikosasian käsittelyyn liittyvistä asioista. Palvelumme ovat puhelinkuluja lukuun ottamatta asiakkaalle maksuttomia.

Auttava puhelin 0203 16116
ma-ti klo 13-21 ka ke- pe klo 17-21. Puhelimesta saat neuvoja ja ohjausta rikosasioihin liittyen.

Juristin puhelinneuvonta 0203 16117
ma-to klo 17-19. Neuvonnassa voit tarkistaa lainmukaisia oikeuksiasi sekä saada niihin liittyvää ohjausta.

www.rikunet.fi

Rikunet on luotettava ja tietoturvallinen palvelu, jonka kautta voit esittää rikosasiaan liittyvän kysymyksesi ja saada siihen kirjallisen vastauksen.

IRC-galleriassa toimii RIKUn nuorten yhteisö. Siellä voit kysyä ja keskustella rikosasioihin liittyvästä kokemuksestasi työntekijöiden kanssa. Chatissä saat neuvoa ja ohjeistusta niin itsellesi kuin mahdollisesti rikoksen uhriksi joutuneelle ystävällesi. Chatin aukioloajat löydät etusivulta www.riku/nuoret

RIKUn verkkosivuilta www.riku.fi löydät yhteystietomme ja lisää palveluistamme.

RIKUn toiminnasta vastaavat yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Punainen Risti, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus.