Turun ensi- ja turvakoti ry

Puh. (02) 513 4100 | palaute@tuentu.fi
Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku


24h/7

Vapaaehtoistoiminta

Vapaaehtoistoiminnassa voi antaa aikaansa ja osaamistaan yhteiseksi hyväksi. Turun ensi- ja turvakodin vapaaehtoistoimintaan rekrytoidaan vastuuntuntoisia aikuisia, joiden oma elämäntilanne on vakaa.

Vapaaehtoinen voi toimia lastenhoitajana tai olla mukana järjestämässä toimintaa lapsille ja asiakasperheille. Lastenhoitoapu antaa vanhemmille mahdollisuuden hoitaa asioitaan ja osallistua ohjattuun ryhmätoimintaan tai vapaaseen virkistymiseen. Useampia käsiä tai sylejä tarvitaan esimerkiksi retkien ja yhteisten tapahtumien aikana. Apua voi myös tarjota monenlaisiin käytännön tehtäviin omien taitojen mukaan. Tukihenkilötoiminta on pitkäkestoisempaa auttamista, jota tarvitaan asiakkaalle erityisesti kotiutumisvaiheen tueksi.

Vapaaehtoisille järjestetään riittävä perehdytys ja toimintaan saa tukea ja ohjausta yhdistyksen työntekijöiltä. Kaikilta lasten kanssa yksin toimivilta vapaaehtoisilta selvitään rikostausta ennen toiminnan aloittamista.

Järjestämme vapaaehtoistoiminnan koulutusta.

Tervetuloa syksyn 2018 koulutukseen:

Koulutuksemme (20 h) antaa valmiuksia lähes kaikkeen yhdistyksessämme tapahtuvaan vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoiskoulutus pidetään neljänä  torstai-iltapäivänä klo 17.00 – 20.15 ja yhtenä lauantaina klo 9.30 – 16 os. Luolavuorentie 7 b. Kouluttajina toimivat Turun ensi- ja turvakodin työntekijät ja vapaaehtoiset eri yksiköistä.

Aiheet:

  • to 25.10. Ensi- ja turvakoti ry:n toiminta
  • to 1.11. Lähisuhdeväkivalta ja väkivaltaa käyttäneiden auttaminen
  • to 8.11. Turvakoti – tukea ja turvaa väkivaltaa kokeneille
  • la 17.11. Päihteet ja mielenterveys vauvatyössä, maahanmuuttajatoiminta ensi- ja turvakodilla
  • to 22.11. Vapaaehtoistoiminta käytännössä

Jokaiselta toimintaan lähtevältä pyydetään suostumus rikosrekisteriotteen hankkimiseen. Koulutuksen hinta on 30 €, joka sisältää v. 2019 jäsenmaksun. Ilmoittautumiset 20.10. mennessä Eija Järviölle, eija.jarvio(at)tuentu.fi , p. 050 4006100. 

 

Facebook
Twitter
Instagram