Skip to main content

Kesä ja loma-aika ei tee katkoja kriisi- ja väkivaltatyön palveluissa tai  eroauttamisessa. Myös matalankynnyksen Baby Blues -toiminta ja chatit ovat avoinna läpi kesän.

Turvakoti auttaa lähisuhdeväkivallassa

Turvakoti on auki ympäri vuorokauden. Ota meihin yhteyttä, kun joku läheisessä ihmissuhteessa on väkivaltainen tai koet väkivallan uhkaa ja kotiin jääminen on mahdotonta väkivallan, uhkailun tai pelon takia. Turvakotiin voivat tulla naiset ja miehet yksin, tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta. Turvakotipalvelut ovat maksuttomia kaikille.

Turun ensi- ja turvakoti ry:n turvakoti sijaitsee osoitteessa Luolavuorentie 7b, 20810 Turku. Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen. Puh: 02 5134100 tai turvakoti@tuentu.fi.

Jos tarvitset apua akuuttiin väkivaltatilanteeseen, soita yleiseen hätänumeroon 112!

Apua myös verkosta

Verkossa toimivasta nettiturvakodista löydät ohjeita ja materiaalia lähisuhdeväkivaltaan. Sivulta löytyy myös Apua väkivaltaan -chat, jonka kautta voit keskustella asiantuntijan kanssa. Apua väkivaltaan chat on auki 27.6. asti ma-pe 12–18 ja la 14–17, kesäaikana 28.6.–1.8. chat auttaa arkipäivisin klo 12–15.

Nollalinja päivystää ympäri vuorokauden numerossa 080 005 005

Nollalinja on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Puhelussa ei tarvitse kertoa omaa nimeä, eikä päivystäjä näe puhelinnumeroa. Puhelusta ei myöskään jää jälkeä omaan puhelinlaskuun. Päivystäjien kanssa voi keskustella suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Nollalinja auttaa kaikkia, jotka ovat kokeneet henkistä, fyysistä tai seksuaalista väkivaltaa tai väkivallan uhkaa läheisessä ihmissuhteessaan, väkivaltaa kokeneiden läheisiä ja ammattilaisia sekä viranomaisia, jotka tarvitsevat neuvoja asiakastyöhönsä.

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari tarjoaa maksutonta yksilöllistä keskusteluapua, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Palvelu on saatavana myös ruotsin kielellä.

Pilari on auki koko kesän arkisin 8–16. Ota yhteyttä pilari@tuentu.fi tai lähijohtaja Maarit Kangas, p. 050 4081 806.

Eroauttamistyö Silta ja Tapaamispaikka Tenavatupa

Eroauttamistyö Silta ja Tapaamispaikka Tenavatupa ovat avoinna koko kesän.

Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. Palvelu on maksutonta.

Sillan yksilö-, pari-, ja perhemuotoista keskustelutukea on mahdollisuus saada myös ruotsiksi ja englanniksi. Voit ottaa yhteyttä tai jättää yhteydenottopyynnön silta@tuentu.fi tai 050 5678834. Olemme ottaneet käyttöön myös sähköisen ajanvarauksen ja ensimmäiseen yhteydenottoon voi varata ajan itse. Ajanvaraukseen pääsee tuentu.fi -verkkosivun ylälaidasta.

Tapaamispaikka Tenavatupaan voit ottaa yhteyttä tai jättää yhteydenottopyynnön tenavatupa@tuentu.fi tai 050 3790939.

Baby Blues -toiminta

Baby Blues -toiminta auttaa raskaana olevia ja vauvaperheitä maksuttomasti. Perhe voi tarvita apua esimerkiksi vauvan unirytmissä, imetysongelmissa, alakuloisuudessa, väsymyksessä ja masennuksessa. Raskausaikana puolestaan vahvistetaan vanhemman mielikuvia syntyvästä vauvasta ja autetaan häntä valmistautumaan vanhemmuuteen.

Palveluun voi hakeutua itse ottamalla yhteyttä tiistaisin klo 8–10 ja torstaisin klo 14–16, p. 050–575 8184 tai pia.laverman@tuentu.fi

Matalankynnyksen chatit

Chatistä saa apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Chatit ovat auki normaalisti arkisin klo 12–18 ja lauantaisin klo 14–17. Lasten ja nuorten oma chat avoinna arkipäivisin klo 15–18.

Heinäkuussa ajalla 28.6.–1.8. kaikki chatit ovat auki arkisin klo 12–15.