Skip to main content

Suurin osa Turun ensi- ja turvakoti ry:n palveluista on avoinna ja tavoitettavissa ympäri vuoden, vain muutama palvelu on lyhyellä kesätauolla. Katso alta, miten saat apua kesäaikaan.

Turvakoti

Ympärivuorokautista maksutonta suojaa sekä naisille että miehille silloin, kun lähisuhdeväkivaltatilanteessa ei voi jäädä kotiin väkivallan, uhkailun tai pelon takia. Turvakoti on auki vuoden jokaisena päivänä 24/7. Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi. Ota yhteyttä: 02 513 4100 tai  turvakoti@tuentu.fi.

Keskusteluapua lähisuhdeväkivaltaan tai sen uhkaan

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilarista saat maksutonta keskusteluapua, kun perheessä on lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa.  Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Palvelu on saatavana myös ruotsin kielellä. Auki koko kesän arkisin 8–16. Ota yhteyttä:  pilari@tuentu.fi tai lähijohtaja Maarit Kangas, p. 050 4081 806.

Apua lapsiperheille vanhempien eron eri vaiheisiin

Eroauttamistyö Silta antaa maksutonta apua ja tukea lapsiperheille vanhempien eron eri vaiheisiin.. Yhteydenottopyynnöt:  silta@tuentu.fi  tai sähköinen puhelinajanvaraus.

Keskustelutukea raskaana oleville ja vauva- ja taaperoperheille

Baby Blues -toiminta on maksutonta matalan kynnyksen tukea ja apua vauvaperheille ja raskaana oleville. Tuemme vanhempien jaksamista ja arjen sujumista, sekä autamme varhaisen vuorovaikutuksen syntymisessä. Työntekijän tavoitat numerosta 050–575 8184 varmimmin tiistaisin klo 8–10 ja torstaisin klo 14–16 ja sähköpostitse babyblues@tuentu.fi.

Apua odottaville äideille tai pikkulapsiperheille, kun oma tai kumppanin päihteiden käyttö mietityttää

Etsivän ja matalankynnyksen työstä voit hakea apua nimettömänä ja maksuttomasti perheen päihdekysymyksiin. ETMA-työntekijä voi tulla työpariksi myös ammattilaisille. Ota yhteyttä: Tuuli Neittamo, tuuli.neittamo@tuentu.fi, p. 050-406 0844 tai Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050-379 9700 sekä 26.6.-16.7 välisenä aikana Marjukka Maunuksela 0503799400, marjukka.maunuksela@tuentu.fi. Toiminta kesätauolla 17.7.-30.7.2023 välisenä aikana.

Apua, tukea ja neuvontaa kaiken ikäisille eri rikosten uhreille ja heidän läheisilleen

Rikosuhripäivystys (RIKU) tarjoaa matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluja kaiken ikäisille eri rikosten uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville.  Palvelut ovat maksuttomia ja yhteyttä voi myös nimettömänä. Rikosuhripäivystys on avoinna arkisin koko kesän. Rikosuhripäivystys 116 006 palvelee ma-pe klo 9–15. Juristin puhelinneuvonta palvelee kesä- ja elokuussa ma–to klo 17–19 numerossa 0800 161 177. Lounais-Suomen palvelupisteille Saloon, Turkuun, Raumalle ja Poriin voi jättää yhteydenottopyynnön osoitteessa www.riku.fi tai sähköpostilla lounaissuomi@riku.fi.

Pidä kiinni® -avopalveluyksikkö Olivia

Päihdetyön Pidä kiinni® -avopalvelun Oliviasta lapsilähtöistä kuntoutusta avohoidossa oleville äideille ja alle 3-vuotiaiden lasten perheille, jotka eivät tarvitse laitoskuntoutusta.  Olivia on auki koko kesän lukuun ottamatta 17.7.-30.7.2023, ja tavoitettavissa parhaiten klo 8–16 arkipäivisin. Paikkatiedustelut ja lisätietoja: Minna Backlund minna.backlund@tuentu.fi, p. 050-572 4215, Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050-379 9700.

Pidä kiinni® päihde-ensikoti Pinja

Päihde-ensikoti Pinja on osa valtakunnallista Pidä kiinni® -hoitojärjestelmää, jonka ensikodit ovat erikoistuneet vauvalähtöiseen päihdekuntoutukseen. Pinja on auki 24/7 koko kesän. Lisätietoja ja paikkakyselyt.

Ensikoti

Ensikoti tarjoaa ympärivuorokautista, yksilöllistä ja vahvaa tukea vauvaperheille. Avoinna 24/7 koko kesän. Lisätietoja ja paikkakyselyt.

Perheryhmäkoti

Perheryhmäkoti on tarkoitettu ilman huoltajaa Suomeen saapuneille oleskeluluvan saaneille alaikäisille. Auki 24/7. Paikkakyselyt.

Tapaamispaikkatoiminta

Tapaamispaikka Tenavatupa järjestää valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja. Tiedustelut tenavatupa@tuentu.fi tai 050-379 0939

Chatit apuna ja tukena myös kesällä

Apua väkivaltaan Nollalinjalta: Nollalinja, on ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Puh: 080 005 005.

Ensi- ja turvakotien liiton chatit moneen elämäntilanteeseen, kuten väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteeseen, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai kun päihteet aiheuttavat huolta.

RIKUchat on helppo ja nopea palvelu, jossa voit kysyä ohjeistusta rikosuhriasioista. Chat palvelee arkisin klo 9–15 ja lisäksi maanantai-iltaisin klo 17–19.