Skip to main content

Lähisuhdeväkivallan tai sen uhan takia kotoaan pakenevat joutuvat usein kriisitilanteen keskellä miettimään myös perheen lemmikkieläinten kohtaloa tai kenties etsimään eläimille turvapaikkaa.

Huoli eläimestä voi olla niin suuri, että se estää kokonaan turvaan lähdön kodista tai tilanne tuntuu entistä lohduttomammalta, koska lemmikki on jätettävä oman onnensa nojaan väkivaltaisen läheisen armoille. Väkivaltaa käyttävä voi myös kiristää kotiin jääneen eläimen avulla uhria ja uhata tehdä sille pahaa, jos uhri ei esimerkiksi palaa nopeasti takaisin kotiin.

Turun ensi- ja turvakodin vapaaehtoiset lemmikkihoitajat ovat jo muutaman vuoden tarjonneet apuaan turvakotiin suojaan tulleiden henkilöiden lemmikkien hoitamiseen. Palvelua on käytetty, mutta se ei vastaa välttämättä tarpeisiin, jolloin eläin on saatava turvaan nopeasti tai eläimiä on useampia.

Turun Eläinsuojeluyhdistyksen ja Turun ensi- ja turvakoti ry:n yhteistyön avulla voimme tästä eteenpäin tarjota lemmikeille välittömän suojan vuorokauden ympäri muun muassa TESY:n neuvontapalvelun ja eläinpelastusauton avulla.

Apua on tarjolla kaikille eläinlajeille ja -määrille 24/7

TESY:n päivystysnumerossa 0400 213 436 vastataan kellon ympäri. Yhdistyksen vapaaehtoiset neuvovat eläinten omistajia ja auttavat hädässä olevat eläimet turvaan eläinpelastusauton avulla mihin vuorokauden aikaan tahansa. Apu koskee kaikkia eläinlajeja ja -määriä.

– Yhdistystemme yhteistyö on tärkeä eläinten kannalta ja ennen kaikkea se poistaa viimeisenkin kynnyksen tulla turvaan väkivaltatilanteissa, toteavat toiminnanjohtajat Heli Paasio Turun ensi- ja turvakodista sekä Britt-Marie Juup Turun Eläinsuojeluyhdistyksestä.

TESY:n eläinpelastusauto huolehtii lemmikin kyydityksestä turvaan ja toimittaa eläimen sopivaan ja luotettavaan hoitopaikkaan niin kauaksi aikaa, että omistaja pystyy jälleen huolehtimaan eläimestä.  Turvakotipalveluja tarvitsevan asiakkaan ei myöskään tarvitse huolehtia eläimen kuluista, sillä palvelu on maksuton.

 

Lue lisää aiheesta: Vapaaehtoistyö tuo helpotusta turvakodin asukkaiden lemmikkieläinmurheeseen