Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Ensi- ja turvakodissa kansainvälisiä ruokaelämyksiä

By 2.6.2017No Comments

Turun ensi- ja turvakodin keittiötiloissa kävi toukokuun viimeisellä viikolla vilske. Joukko kotimaisia ja kansainvälisiä keittiömestareita hääri kuumeisesti valmistellen tarjoiluja Turussa käynnissä olevaan businessfestivaaliin.

– Turku Food & Fun kyseli meiltä tiloja ruokatapahtumansa valmisteluun ja suostuimme yhteistyöhön. Täällä ensi- ja turvakodin ruokatiloissa oli vähän poikkeuksellinen vilske ja tuoksu koko alkuviikon. Siinä taisi olla henkilökunnalla ja asiakkailla katselemista ja ihmettelemistä, kertoo toiminnanjohtaja Oona Ylönen.

Food & Funin kokit olivat kuitenkin valmistelleet muun kuumeisen puuhansa lisäksi yllätystä lainakeittiönsä hyvitykseksi. Yhteistyö huipentui yllättäen torstai-iltana, kun kokit palasivat keittiöön mukanaan huipputason ravintolaruokaa.

– Yhtäkkiä olimme koko porukka keskellä mahtavaa ruokatapahtumaa. Keräsimme pöytiä yhteen ja katoimme astioita. Helmenä pohjalla kaksivuotias asiakkaamme taitteli lautasliinoja kattauksen viimeistelyksi. Sitten kokoonnuimme kaikki, asiakkaat ja henkilökunta, yhteisen illallispöydän ääreen. Nuorimmat osallistujat olivat kahden viikon ikäisiä vauvoja. Uskomaton extempore-tapahtuma.

Illallinen ei rajoittunut pelkästään upeisiin makuelämyksiin. Asiakkaita ja henkilökuntaa kohdeltiin kuin kukkaa kämmenellä, ja tunnelma oli kuin hienossa ravintolassa.

– Jokainen ruoka-annos esiteltiin meille pöytään tuotaessa erikseen kokin toimesta. Olen varma, että osa läsnä olleista ei ole koskaan kokenut tai maistanut vastaavaa, eikä luultavasti edes tule kokemaan moista enää toistamiseen, sanoo Ylönen.

Turun ensi- ja turvakoti ry:n keittiössä puuhaili kovanluokan keittiötiimi. Mukana olivat muun muassa helsinkiläinen, vuoden 2015 kokki, Ismo Sipeläinen, Finnjävel, islantilainen vuoden 2012 kokki ja kokkimaajoukkueen kapteeni Bjarni Siguroli Jakobsson, ranskalainen Steve Guven, Le Fou, sekä islantilainen Nordic Tropic cocktail-voittaja Jóhann B Jónasson. Mukana kuvassa myös Jouni Kuru, Food & Fun Turku.

Turun ensi- ja turvakoti ry kiittää Fun & Food Turkua elämyksestä!