Skip to main content

Ensikotikuntoutus ehdotuksena ei aina välttämättä ole aluksi se asiakasperheen kaikkein mieluisin vaihtoehto. Avun vastaanottaminen, omista asioista puhuminen ja yhteisöllisyys voivat kauhistuttaa.

Kuntoutuksen jälkeiset asiakaspalautteet kuitenkin puhuvat poikkeuksetta mahdollisia alun negatiivisia tunteita vastaan. Ensikotikuntoutuksella on asiakkaiden, mutta myös yhteistyökumppaneiden, mukaan suuria positiivisia vaikutuksia perheen selviämiseen vauva-ajan jälkeen.

”Eskalla oleminen on ollut minulle, itsetunnolleni ja itseluottamukselleni todella parantava kokemus. Olen onnistunut jossakin ja tehnyt jotain hyvin.” (asiakaspalaute)

”Asiakkaan tilanne kohentui huomattavasti ensikotikuntoutuksen aikana.” (viranomaispalaute)

Yhteisöllisyys ja yhdessäolo antavat voimaa

Vauva-arkea opetellaan koko yhteisön voimin ihan konkreettisesta vauvanhoidosta aina perheen arjen pyörittämiseen. Kokenut ja ammattitaitoinen henkilökunta tukee perheen tietä itsenäiseen selviytymiseen, mutta samassa tilanteessa olevien vanhempien tuki on usein vauvaelämän keskellä mieluisinta.

”Olen saanut Enskalta hyvän ystävän, jonka kanssa on jaettu paljon asioita. On koettu samanlaisia juttuja ja nyt ollaan edelleen yhteydessä melkein päivittäin.” (asiakaspalaute)

”Ensikotityöskentelymenetelmät vastasivat hyvin asiakkaan tarpeita.” (viranomaispalaute)

Itseluottamukselle ihan parasta tukea

Yhteiskunta asettaa nykyään tuoreille vanhemmille paljon paineita vanhemmuudesta. Kun yksin pärjääminen takkuaa ja vanhemmille ehdotetaan ensikodissa asumista, voi perhe kokea, ettei heitä arvosteta vanhempina. Muutaman kuukauden kuluttua tilanne on kuitenkin usein jo täysin päinvastainen:

”Tuli varmuus omasta pärjäämisestä. Usko itseensä äitinä ja kasvattajana tullut ensikodilta.” (asiakaspalaute)

”Kaikista eniten ensikodilla olo opetti äitiydestä, että sinä riität ja tuut aina olemaan paras vanhempi omalle lapsellesi.” (asiakaspalaute)

Ensikodissa saadulla elämänalulla on perheille pitkäkestoisia vaikutuksia.

”Kiitos hyvästä yhteistyöstä ja ammattitaitoisesta avusta!” (viranomaispalaute)

Lue lisää ensikotikuntoutuksesta: Kukaan ei halua lähtökohtaisesti olla huono äiti