Skip to main content
Eroauttamistyö Silta

Mahdollisuus pohtia eron herättämiä ajatuksia ammattilaisen kanssa

Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. 

In divorce councelling the family members have opportunity to discuss with a professional about thoughts, feelings, and practical issues raised by the divorce.

Apua lapsiperheille eron eri vaiheisiin yksilöllisesti sekä perhemuotoisesti

Yksilö- pari- ja perhemuotoiset tapaamiset

Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa tai koko perheenä. Erokriisistä selviytyminen vie yksilöllisen ajan ja perheen tilanne muuttuu ajan kuluessa. Palveluun voi tulla jo eron vaihtoehtoa pohtiessa, akuutissa kriisivaiheessa tai silloin, kun erosta on kulunut pidemmän aikaa.

Autamme myös, kun lasta koskevien sopimusten toteutumisessa on ongelmia esimerkiksi tapaamisiin liittyen tai on tarvetta käsitellä eron aiheuttamia tunteita ja saada tietoa ja tukea.

Tapaamisissa työskennellään vanhempien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Lapsia tavataan vanhempien toiveesta, tai jos keskustelussa nousee tarve lapsen tapaamiselle. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä.

Työote on voimavarakeskeinen.  Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta. Mahdollisuus myös video- tai puhelintapaamiseen.

Tietoa ja tukea chat-palvelusta www.apuaeroon.fi

Ma klo 9-10 ja 12-18
Ti-pe klo 12-18
Teemachatit joka tiistai
klo 18-20

Kahdenvälisissä chateissä voit keskustella kahden kesken ammattilaisten kanssa, esimerkiksi voit pohtia omaan tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Keskustelussa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteeseen ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista.

Valtakunnallinen Apuaeroon-chat on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä. Chatin käyttö ei edellytä rekisteröitymistä ja keskustelu käydään nimettömänä ja kahden kesken päivystäjän kanssa.

Lataa omasta sovelluskaupastasi mobiilisovellus Kaksi kotia

Kaksi kotia -sovellus yhdistää eronneita vanhempia ja heidän lapsiaan. Sovelluksessa on kaikki elementit, kuten kalenteri lapsen arjen ja tapaamisten suunnitteluun, Chat-palvelu keskusteluun vanhempien ja lasten tai vain vanhempien kesken, sekä tukea ja tietoa eron jälkeiseen elämään ja lapsen aseman huomioimiseen!

Ota yhteyttä

Varaa itsellesi sopiva puhelinaika:
Sillan ajanvaraus.

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön silta@tuentu.fi,

tai ota yhteyttä
050-476 3001   Mari Jussila

Lähijohtaja
Anne Ahtola-Poiesz
p. 050-575 6299
anne.ahtola-poiesz@tuentu.fi

Eroauttamistyö Silta-esite