Eroauttamistyö Silta

Mahdollisuus pohtia eron herättämiä ajatuksia ammattilaisen kanssa

Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. 

In divorce councelling the family members have opportunity to discuss with a professional about thoughts, feelings, and practical issues raised by the divorce.

I skilsmässoarbetet har familjemedlemmar möjlighet att diskutera med en professionell de tankar, känslor och praktiska frågor som uppstår vid skilsmässan.

Yksilö- pari- ja perhemuotoiset tapaamiset

Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa tai koko perheenä.  Palveluiden piiriin voi myös hakeutua silloin kun lasta koskevien sopimusten toteutumisessa on ongelmia esimerkiksi tapaamisiin liittyen, tai kun erosta on jo aikaa ja itsellä on tuen ja tiedon tarvetta. Erokriisistä selviytyminen vie yksilöllisen ajan, joten tuen tarvetta voi olla myös pidemmän ajan päästä, tai jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Tapaamisissa työskennellään vanhempien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Lapsia tavataan vanhempien toiveesta, tai jos keskustelussa nousee tarve lapsen tapaamiselle. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä.

Työote on voimavarakeskeinen.  Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta. Mahdollisuus myös video- tai puhelintapaamiseen.

Syksyn 2021 tilaisuudet ja ryhmät:

Vertaistukea – Ero lapsiperheessä- tilaisuudet 21.9. ja 19.10.

Miten erosta voi selviytyä? Miten tukea lasta vanhempien erossa?

Tule kuulemaan, kysymään tai puhumaan eroon liittyvistä asioista ammattilaisen ja eron kokeneiden vanhempien kanssa. Verkkotapahtuma on suunnattu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä heidän läheisilleen. Tilaisuuden tarkoituksena on tarjota tietoa ja vertaistukea erosta selviytymiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Osallistua voi nimimerkillä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen kaksi päivää ennen tilaisuutta www.tuentu.fi

Eroon liittyvää tietoa – Puhutaan erosta-luentosarja 27.10.–8.12.

Maksuttomat tilaisuudet tarjoavat tietoa ja mahdollisuuden esittää kysymyksiä asiantuntijoille. Teemalliset tilaisuudet on suunnattu eronneille, tai eroa harkitseville vanhemmille ja heidän läheisilleen, sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Voit tulla paikan päälle tai osallistua etäyhteydellä. Ei etukäteen ilmoittautumista. Osoite on Luolavuorentie 7b, Turun ensi- ja turvakoti, Eroauttamistyö Silta tai www.tuentu.fi

Lasten erovertaisryhmä 19.10.–16.11.
Lapsi saa mahdollisuuden käsitellä yhdessä muiden eron kokeneiden kanssa omaan tilanteeseen liittyviä kokemuksia ja tunteita ammattilaisen ohjaamana. Ryhmässä mietitään yhdessä mitkä asiat tuovat lapselle hyvää mieltä ja helpottavat arkea ja vahvistetaan niitä.

Erovertaiskoulutus – Vertaisena lapsiperheille

Hei sinä eron kokenut vanhempi! Haluaisitko auttaa lapsiperheitä ja olla vertaistukena erotilanteessa oleville vanhemmille?

Eroauttamisen vapaaehtoistoiminnassa vapaaehtoiset ovat mukana vertaisena Ero lapsiperheessä -tilaisuuksissa. Heidän tehtävänä on olla osallistujien tukena kuunnellen ja keskustellen. Vapaaehtoiset auttavat tilaisuuksien etukäteisjärjestelyissä ja voivat halutessaan toimia apuna myös toiminnasta tiedottamisessa.

Vapaaehtoinen on isä tai äiti, jonka omasta erosta on kulunut vähintään vuoden verran, ja hänellä on erotessaan ollut alaikäisiä lapsia. Vapaaehtoisilla on halua tukea eroa pohtivia tai erotilanteessa olevia vanhempia ja perheiden läheisiä. Vanhempi käy alkuun peruskoulutuksen, joka antaa valmiudet toimia vapaaehtoistehtävissä. Vapaaehtoisille tarjotaan lisäkoulutusta, työnohjausta sekä yhteisiä virkistys- ja hyvinvointitapaamisia.

Ole meihin yhteydessä, kerromme lisää! silta@tuentu.fi tai 050 4762990

Lataa omasta sovelluskaupastasi mobiilisovellus Kaksi kotia

Kaksi kotia -sovellus yhdistää eronneita vanhempia ja heidän lapsiaan. Sovelluksessa on kaikki elementit, kuten kalenteri lapsen arjen ja tapaamisten suunnitteluun, Chat-palvelu keskusteluun vanhempien ja lasten tai vain vanhempien kesken, sekä tukea ja tietoa eron jälkeiseen elämään ja lapsen aseman huomioimiseen!

Ota yhteyttä

Merja Ahlfors (suomi)
p. 050-476 2990

Johanna Jokiniemi (suomi)
p. 050-477 5576

Emma Storgård (suomi, ruotsi, englanti)
p. 050-567 8834

Voit jättää myös yhteydenottopyynnön tai varata ensimmäiseen yhteydenottoon itsellesi sopivan puhelinajan tuentu.fi -etusivulta Sillan ajanvaraus.

silta@tuentu.fi

Tule mukaan erovertaiskoulutukseen ja ole tukena erokriisin keskellä oleville perheille. Ota yhteyttä: silta@tuentu.fi tai 050-476 2990.
Vapaaehtoiskoulutus ma-ti -iltaisin 1.-22.11.2021.

Lähijohtaja
Anne Ahtola-Poiesz
p. 050-575 6299
anne.ahtola-poiesz@tuentu.fi

Eroauttamistyö Silta-esite