Eroauttamistyö Silta

Mahdollisuus pohtia eron herättämiä ajatuksia ammattilaisen kanssa

Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. 

In divorce councelling the family members have opportunity to discuss with a professional about thoughts, feelings, and practical issues raised by the divorce.

Apua lapsiperheille eron eri vaiheisiin yksilöllisesti sekä perhe- ja ryhmämuotoisesti

Yksilö- pari- ja perhemuotoiset tapaamiset

Perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa.

Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa tai koko perheenä. Erokriisistä selviytyminen vie yksilöllisen ajan ja perheen tilanne muuttuu ajan kuluessa. Palveluun voi hakeutua jo eron vaihtoehtoa pohtiessa, akuutissa kriisivaiheessa tai silloin, kun erosta on kulunut pidemmän aikaa. Autamme, kun lasta koskevien sopimusten toteutumisessa on ongelmia esimerkiksi tapaamisiin liittyen tai on tarvetta käsitellä eron aiheuttamia tunteita ja saada tietoa ja tukea.

Tapaamisissa työskennellään vanhempien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Lapsia tavataan vanhempien toiveesta, tai jos keskustelussa nousee tarve lapsen tapaamiselle. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä.

Työote on voimavarakeskeinen.  Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta. Mahdollisuus myös video- tai puhelintapaamiseen.

Kevään 2022 tilaisuudet ja ryhmät:
(tapahtumia lisätään joulu-tammikuun aikana)

Vertaistukea – Ero lapsiperheessä- tilaisuudet 25.1. ja 15.2.

Miten erosta voi selviytyä? Miten tukea lasta vanhempien erossa?

Tule kuulemaan, kysymään tai puhumaan eroon liittyvistä asioista ammattilaisen ja eron kokeneiden vanhempien kanssa. Verkkotapahtuma on suunnattu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä heidän läheisilleen. Tilaisuuden tarkoituksena on tarjota tietoa ja vertaistukea erosta selviytymiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Osallistua voi nimimerkillä.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Tietoa ja tukea chat-palvelusta www.apuaeroon.fi

Ma klo 9-10 ja 12-18
Ti-pe klo 12-18
Teemachatit joka tiistai
klo 18-20

Kahdenvälisissä chateissä voit keskustella kahden kesken ammattilaisten kanssa, esimerkiksi voit pohtia omaan tai lastesi tilannetta, kysyä eroon liittyvistä palveluista ja avun saamisesta. Keskustelussa voi jakaa huolia tai pulmia perheen tilanteeseen ja lasten hyvinvointiin liittyen tai kysyä eroamisen käytäntöihin liittyvistä asioista.

Valtakunnallinen Apuaeroon-chat on Ensi- ja turvakotien liiton ylläpitämä. Chatin käyttö ei edellytä rekisteröitymistä ja keskustelu käydään nimettömänä ja kahden kesken päivystäjän kanssa.

Lataa omasta sovelluskaupastasi mobiilisovellus Kaksi kotia

Kaksi kotia -sovellus yhdistää eronneita vanhempia ja heidän lapsiaan. Sovelluksessa on kaikki elementit, kuten kalenteri lapsen arjen ja tapaamisten suunnitteluun, Chat-palvelu keskusteluun vanhempien ja lasten tai vain vanhempien kesken, sekä tukea ja tietoa eron jälkeiseen elämään ja lapsen aseman huomioimiseen!

Ota yhteyttä

Merja Ahlfors 
p. 050-476 2990

Johanna Jokiniemi 
p. 050-477 5576

Voit varata ensimmäiseen yhteydenottoon itsellesi sopivan puhelinajan tuentu.fi -etusivulta Sillan ajanvaraus. Voit jättää myös yhteydenottopyynnön silta@tuentu.fi -sähköpostiin.

Lähijohtaja
Anne Ahtola-Poiesz
p. 050-575 6299
anne.ahtola-poiesz@tuentu.fi

Tule mukaan erovertaiskoulutukseen ja ole tukena erokriisin keskellä oleville perheille. Ota yhteyttä: silta@tuentu.fi tai 050-476 2990.

Eroauttamistyö Silta-esite