Skip to main content

Apua on saatavilla myös kesällä. Suurin osa Turun ensi- ja turvakoti ry:n palveluista on avoinna ja tavoitettavissa ympäri vuoden, vain muutama palvelu on lyhyellä kesätauolla. Älä jää yksin, hae apua!

Kriisi- ja väkivaltatyö

Turun turvakodista ympärivuorokautista suojaa naisille, lapsille ja miehille silloin, kun kotiin ei voi jäädä väkivallan, uhkailun tai pelon takia. Turvakoti on auki vuoden jokaisena päivänä kellon ympäri. Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi. Ota yhteyttä: 02 513 4100 tai turvakoti@tuentu.fi.
Lisätietoja: Turvakoti

Matalan kynnyksen maksutonta keskusteluapua lähisuhdeväkivaltatyö Pilarista, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Auki koko kesän arkisin 8–16. Ota yhteyttä: pilari@tuentu.fi tai lähijohtaja Maarit Kangas, p. 050 4081 806.
Lisätietoja: Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari

Nollalinja, apua väkivaltaan. Ilmainen auttava puhelin, jonne voit soittaa mihin kellonaikaan tahansa, vuoden jokaisena päivänä. Puh: 080 005 005. Lisätietoja ja chat: Nollalinja

Rikosuhripäivystys (RIKU) on avoinna arkisin koko kesän. RIKU tarjoaa matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita kaiken ikäisille eri rikosten uhreille, heidän läheisilleen ja rikosasiassa todistaville. Palvelut ovat maksuttomia ja yhteyttä voi ottaa myös nimettömänä. Rikosuhripäivystys 116 006 ja RIKUchat palvelee arkisin kello 9–15 ja Juristin puhelinneuvonta kesä- ja elokuussa ma–to kello 17–19 numerossa 0800 161 177. Lounais-Suomen palvelupisteille Saloon, Turkuun, Raumalle ja Poriin voi jättää yhteydenottopyynnön osoitteessa riku.fi tai sähköpostilla lounaissuomi@riku.fi.
Lisätietoja: Rikosuhripäivystys (RIKU)

Vauva- ja lapsiperhepalvelut

Keskustelutukea raskaana oleville ja vauva- ja taaperoperheille. Vauvaperheohjaus on maksutonta matalan kynnyksen tukea ja apua vauvaperheille ja raskaana oleville. Tukea vanhempien jaksamiseen ja arjen sujumiseen sekä apua varhaisen vuorovaikutuksen syntymisessä. Työntekijän tavoitat numerosta: 050 575 8184 tai sähköpostitse: vauvaperheohjaus@tuentu.fi. Vauvaperheohjaus on kesätauolla 15.-26.7.2024 välisenä aikana.
Lisätietoja:  Vauvaperheohjaus

Apua odottaville äideille tai pikkulapsiperheille, kun oma tai kumppanin päihteiden käyttö mietityttää.  Apua voi hakea nimettömänä ja se on maksutonta. ETMA-työntekijä voi tulla työpariksi myös ammattilaisille. Ota yhteyttä: Tuuli Neittamo, tuuli.neittamo@tuentu.fi, p. 050 406 0844 tai Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050 379 9700. Toiminta kesätauolla 8.7.-21.7.2024 välisenä aikana.
Lisätietoja: Olivian etsivä ja matalankynnyksen työ (ETMA)

Lapsilähtöistä päihdekuntoutusta avohoidossa oleville äideille ja alle 3-vuotiaiden lasten perheille, jotka eivät tarvitse laitoskuntoutusta.  Pidä kiinni® -avopalveluyksikkö Olivia auki koko kesän lukuun ottamatta 8.7.-21.7.2024, ja tavoitettavissa parhaiten kello 8–16 arkipäivisin.
Paikkatiedustelut ja lisätietoja: Minna Backlund minna.backlund@tuentu.fi, p. 050 572 4215, Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050 379 9700.
Lisätietoja: Pidä kiinni® avopalveluyksikkö Olivia

Turun ensi- ja turvakoti ry:n ensikoti sekä Pidä kiinni® -ensikoti Pinja auki 24/7 koko kesän.  Huom. kuntoutukseen haetaan hyvinvointialueen sosiaalitoimen kautta. Lisätietoja ja paikkakyselyt: Turun ensikoti ja ensikoti Pinja.

Eroauttaminen

Maksutonta matalan kynnyksen apua ja tukea lapsiperheille vanhempien eron eri vaiheisiin. Yhteydenottopyynnöt: silta@tuentu.fi ja sähköinen puhelinajanvaraus.
Silta on kesätauolla 15.-28.7.2024 välisenä aikana.
Lisätietoja: Eroauttamistyö Silta

Chatit auttavat

Ensi- ja turvakotien liiton chatit moneen elämäntilanteeseen, kuten väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteeseen, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai kun päihteet aiheuttavat huolta.
Lisätietoja ja kesäajan aukiolot: Ensi- ja turvakotien liiton chatit.

Ensi- ja turvakotien liiton lasten ja nuorten chat on tarkoitettu kaikille alle 18-vuotiaille lapsille ja nuorille. Chat on auki arkipäivisin klo 15–19 ja vastaamassa ovat Ensi- ja turvakotien liiton koulutetut työntekijät.