Skip to main content

Ero.

Iso kriisi. Iso elämän muutos monessa suhteessa. Paljon sekavia asioita mielen päällä, joita haluaisi järkevästi jäsentää ja jakaa.

Mistä apua? Kuka minua tukisi? Kenen puoleen kääntyisin?

Puhun ihmisille, he kuuntelevat. Puhun vielä lisää ja huomaan, että löydän avun, tuen ja lohdutuksen toisesta saman kokeneesta – vertaishenkilöstä.

Puhun monen eronneen kanssa ja huomaan että jokainen ero on erilainen, jokainen kokee eron vähän eri tavalla, mutta kaikissa on myös jotain samaa kuin omassa eroprosessissa.

Ymmärrän, että kukaan muu ei pysty paremmin tukemaan ja lohduttamaan kuin saman kokenut ihminen. He ymmärtävät parhaiten mitä käyt läpi tällä hetkellä. He ymmärtävät tunnemyrskyt ja osaavat antaa lohdutuksen sanat. Vertaisuudessa on voimaa!

Edelleen olen kriisissä, mutta mieleni keveni ja tunsin saavani apua ja ymmärrystä. Ero on pitkä prosessi ja hyväksyn sen. Jokainen käy sen läpi omalla tahdillaan ja työstäen niin kuin itselleen sopii.

Muistuttelen välillä itselleni: Hekin selvisivät erosta, kyllä minäkin selviän!

Milla, kahden lapsen vanhempi

 

Ilmoittaudu mukaan kevään 2023 Ero lapsiperheessä -tilaisuuksiin, joita ohjaavat eroauttamisen ammattilaiset. Mukana on myös vapaaehtoisia vertaistukijoita, jotka ovat itse erostaan selvinneitä vanhempia:

Erotilaisuudet ja -ryhmät