Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Jokaiselle lapselle lounas -kampanja

By 25.3.2020No Comments

Jokaiselle lapselle lounas -kampanja

Perjantaina 20.3. käynnistettiin Jokaiselle lapselle lounas -kampanja. Kampanjassa toimitetaan ruokakasseja vähävaraisille lapsille poikkeustilan ajan 13.4. saakka. Kampanja lähti käyntiin 550 ruokakassilla ja tuplaantui saman päivän aikana 1100 ruokakassiin. Viikonlopun aikana ruokakasseja on kertynyt vielä lisää.

Kampanja on herättänyt paljon kiinnostusta ja saanut sekä avuntarjoajat että avuntarvitsijat liikkeelle. Lue alta millä perusteella ruokakasseja jaetaan ja miten jakelu toteutetaan sekä miten kampanjaan voi osallistua auttajana.

Kenelle ja miten ruokakassit jaetaan?

Ruokakassien toimitus ja jakelu toteutetaan yhteistyössä yhteiskunnallinen yritys Vennerin, Hope ry:n, Ensi- ja turvakotien liiton ja sen jäsenyhteisöjen, Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Marttaliiton kanssa.

Nämä järjestöt ovat paikantaneet perheet, joille ruokakassit toimitetaan. Niillä on olemassa olevat toimintamallit avun tarpeessa olevien perheiden tunnistamiseen ja kokemusta ruoka-avun jakamisesta. Näiden järjestöjen jo paikantamien perheiden lisäksi emme voi valitettavasti vastata muihin yksittäisiin pyyntöihin.

Kaikki järjestöt noudattavat yhteisiä kriteereitä avunsaajien valinnassa:

  • vähävaraisuus
  • haasteellinen elämäntilanne ja kasautuneet ongelmat, joiden vuoksi perheen voimavarat ovat vähissä
  • työttömyys tai työttömyyden uhka.

Juuri nyt pyrimme auttamaan 800 perhettä viikossa ja turvaamaan jakelun 13.4. saakka.

Tällä hetkellä ruokakasseja toimitetaan logistisista syistä pääasiassa suurimpiin kaupunkeihin, Helsinkiin, Espooseen, Vantaalle, Turkuun, Tampereelle, Jyväskylään ja Ouluun.

Jos tarvitset ruoka-apua, etkä kuulu Jokaiselle lapselle lounas -kampanjan avun piiriin,  voit pyytää apua oman kunnan sosiaalitoimistosta ehkäisevänä toimeentulotukena tai hakemalla perustoimeentulotukea Kelalta verkon kautta tai suullisesti Kelan palvelunumerosta 020 692 207.

Jos haluat auttaa, osta kassi tai sen osa Vennerin verkkokaupasta

Yksityiset

Yksityiset avuntarjoajat voivat ostaa ruokakassin tai sen osan helposti Vennerin sivuilta Venner.fi. Osallistua voi 15-90 eurolla.

Yritykset

Yrityskumppanit voivat ostaa kerralla 5 tai 10 kassia, tai sopia suuremmasta ostettavasta määrästä sel’ kumppanuuspaketista Vennerin kanssa.

Vaikka kampanja on lähtenyt hyvin käyntiin, avuntarvitsijoita on enemmän kuin mitä kampanjan avulla nyt voidaan auttaa. Kaikki apu on siis tarpeen!

Kampanjan käynnistivät ja ensi vaiheen rahoittavat: Itsenäisyyden juhlavuoden lastensäätiö Itla, Ensi- ja turvakotien liitto, Lastensuojelun Keskusliitto, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Marttaliitto, Tiina ja Antti Herlinin säätiö ja Tradeka.