Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Rauhallista joulua ja valoisaa uutta vuotta 2020

By 20.12.2019No Comments

Vuosi 2019 on lopuillaan.  Paljon työtä on tehty ja monia asioita saavutettu. Kuluvana vuonna juhlittiin muun muassa väkivaltatyön 40-vuotista taivalta eri tavoin. Kampanjoimme väkivaltatyön tunnetuksi tekemisen puolesta ja tavoitteena oli, että yhä useampi tietäisi palveluista ja löytäisi ne.

Uutena palveluna Turun ensi- ja turvakoti ry aloitti maksuttoman matalan kynnyksen eroauttamistyön. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä erotilanteessa.

Myös yhdistyksen tekemä vaativan vauvatyön erikoisosaaminen jatkuu vankkana. Ensikoti Pinja on vuoden aikana tiivistänyt perheiden kanssa tekemäänsä työtä ja sen seurauksena lapsen hyvinvointi on huomioitu tarkemmin. Ensikoti on puolestaan yhteisökoulutuksen avulla siirtynyt yhä enemmän yksilökuntoutuksesta kohti yhteisökuntoutusta. Avopalveluyksikkö Olivia muutti syksyllä paremmin yhteisöä palveleviin tiloihin, jotka ovat paitsi kodikkaat myös helposti asiakkaiden tavoitettavissa.

Syksyn alussa osallistuimme Ensi- ja turvakotien liiton valtakunnalliseen jäsenkampanjaan ja jalkauduimme muun muassa kauppakeskuksiin Turussa. Tavoitimme paljon ihmisiä ja kävimme mielenkiintoisia keskusteluja lastensuojelusta. Kun sinä liityt jäseneksi, meidän on helpompi auttaa lapsia ja perheitä. Voit muuttaa tarinaa ja liittyä jäseneksi koska tahansa.

Näistä perusteista on hyvä jatkaa työtä myös vuonna 2020!

Suurkiitos lahjoittajille

Haluamme kiittää teitä kaikkia, jotka olette helpottaneet työtämme tänäkin vuonna eri tavoin. Erityiskiitos vapaaehtoisillemme, jotka ovat valmiita antamaan omaa aikaansa perheiden hyväksi. Kiitos myös teille kaikille, jotka olette auttaneet raha- ja tavaralahjoituksin. Rahalahjoituksilla mahdollistatte toiminnan, johon muuten ei olisi resursseja. Tavaralahjat helpottavat perheiden elämää haasteiden keskellä.

Turvakoti on auki ympäri vuorokauden yli joulun ja uuden vuoden pyhien. Myös Nollalinjan auttava puhelin vastaa mihin kellonaikaan tahansa vuoden jokaisena päivänä.

Toivotamme rauhallista joulua ja oikein valoisaa uutta vuotta 2020!