Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Mari Lahdesta Turun ensi- ja turvakoti ry:n hallituksen puheenjohtaja

By 22.10.2018No Comments

Mari Lahti

Terveystieteiden tohtori Mari Lahti valittiin uudeksi Turun ensi- ja turvakoti ry:n hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2019 yhdistyksen sääntömääräisessä syyskokouksessa 17.10.2018.

Lahti on toiminut Turun ensi- ja turvakodin hallituksen varapuheenjohtajana vuodesta 2015. Hänet valittiin myös huhtikuussa 2018 Ensi- ja turvakotien liittohallituksen jäseneksi vuosille 2018–2020.

Mari Lahti on työskennellyt uransa aikana niin lastensuojelun kentällä, kuin koulutuksen ja tutkimuksen parissa. Tällä hetkellä hän toimii yliopettajana Turun Ammattikorkeakoulussa. Lahti on myös Turun SDP:n varavaltuutettu ja liikuntalautakunnan puheenjohtaja vuosina 2017–2020.

Järjestöjen tärkeä työ täytyy turvata jatkossa

Tulevina vuosina on Lahden mukaan tärkeää vahvistaa erityisesti järjestökentän roolia sote-uudistuksessa sekä toimia perheväkivallan ehkäisemiseksi.

– Järjestöjen hyvinvoinnin ja edistämisen työ, sekä matalan kynnyksen auttamistyö täytyy turvata jatkossakin. Turvakoteja ja perhepaikkoja on myös edelleen riittämättömästi, vaikka kehitys on ollutkin myönteinen.  Pitää keskittyä voimakkaasti naisiin kohdistuvan väkivallan ja perheväkivallan ehkäisemiseksi ja torjumiseksi.

Perheiden eriarvoistumisen kannalta haitalliset poliittiset päätökset voitaisiin välttää toteuttamalla säännönmukaisesti päätösten lapsi- ja perhevaikutusten arviointi.

– Meidän tulee olla mukana, kun lapsi- ja perhejärjestöt esittivät, että Suomeen laaditaan kansallinen lapsistrategia ohjaamaan lapsi- ja perhepolitiikkaa. On keskeistä, että viranomaisten ja kolmannen sektorin toiminta, osaaminen ja resurssit muodostavat kokonaisuuden, jonka kehittämistä sekä suunnitellaan että toteutetaan yhteisvoimin, linjaa Lahti.