fbpx
Turun ensi- ja turvakoti ry

Puh. (02) 513 4100 | palaute@tuentu.fi
Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku


24h/7

Yksilö-pari- ja perhemuotoista keskustelutukea

Eroauttamistyöskentelyssä perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. Asiakkaaksi voi hakeutua yksin, yhdessä toisen vanhemman kanssa tai koko perheenä.  Palveluiden piiriin voi myös hakeutua silloin kun lasta koskevien sopimusten toteutumisessa on ongelmia esimerkiksi tapaamisiin liittyen, tai kun erosta on jo aikaa ja itsellä on tuen ja tiedon tarvetta. Erokriisistä selviytyminen vie yksilöllisen ajan, joten tuen tarvetta voi olla myös pidemmän ajan päästä, tai jos tilanteeseen tulee muutoksia.

Tapaamisissa työskennellään vanhempien asettamien tavoitteiden mukaisesti. Lapsia tavataan vanhempien toiveesta, tai jos keskustelussa nousee tarve lapsen tapaamiselle. Palvelun tavoitteena on tehdä lapsen tilanne näkyväksi ja tukea yhteistyövanhemmuuden rakentumista, sekä vahvistaa toivon ja erilaisten näkökulmien löytymistä.

Työote on voimavarakeskeinen.  Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta.

Lisätietoja ja ajanvaraukset:
Johanna Jokiniemi 050-4775576,  johanna.jokiniemi@tuentu.fi

Erovertaisryhmätoiminnat

Aikuisille ja lapsille suunnatuissa erovertaisryhmissä on mahdollisuus käsitellä eroon liittyviä kokemuksia ja huomata, että monella muullakin voi olla samankaltaisia kokemuksia. Aikuisten ryhmässä vanhemmat saavat tukea erosta selviämiseen vertaisuutta hyödyntäen. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. yhteistyövanhemmuus ja perheen arki eron jälkeen. Lapsen näkökulma kulkee vahvasti mukana koko työskentelyn ajan. Lasten erovertaisryhmissä lapsia tuetaan käsittelemään vanhempien eroa omista kysymyksistä käsin ja vertaisuutta hyödyntäen. Vertaisryhmä tarjoaa lapsille tilan ja paikan käsitellä vanhempien eroa ilman lojaliteettiristiriitaa ja tukee lasta hyväksymään vanhempien eron osaksi omaa elämäänsä.

Eroneuvo -tilaisuudet

Eroa pohtiville tai eronneille vanhemmille ja heidän läheisilleen tarkoitettu tilaisuus, jossa on mahdollisuus kuulla ja keskustella eroamiseen, vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä asioista. Tilaisuuden alustaa Eroneuvo-vetäjä yhdessä koulutetun vapaaehtoisen kanssa, joka on itse eron läpikäynyt vanhempi. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Tilaisuudet ovat maksuttomia.

Syksyn 2019 Eroneuvo-illat:

ti 27.8.2019, klo 17-19, Perhetalo Heideken, Sepänkatu 3, Turku
ti 10.9.2019, klo 17-19, Kaarina-talo, Lautakunnantie  1, Kaarina
ti 26.11.2019, klo 17-19, Raision perheneuvola, Kirkkotie 10, Raisio

Puhutaan erosta -illat

Tilaisuuksista saa luotettavaa tietoa ja pääsee keskustelemaan eroon liittyvistä teemoista asiantuntijoiden johdolla. Tilaisuudet ovat maksuttomia ja ne ovat tarkoitettu eronneille tai eroa harkitseville, sekä asiasta kiinnostuneille ammattilaisille ja opiskelijoille. Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Arvostava asiakkaan kohtaaminen on meille tärkeää! Tervetuloa tutustumaan!

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram