Skip to main content

Suurin osa Turun ensi- ja turvakoti ry:n palveluista on avoinna ja tavoitettavissa ympäri vuoden, vain muutama palvelu on lyhyellä kesätauolla. Katso alta, miten saat apua kesäaikaan.

Turvakoti

Yhdistyksen turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista suojaa sekä naisille että miehille silloin, kun lähisuhdeväkivaltatilanteessa kotiin ei voi jäädä väkivallan, uhkailuna tai pelon takia. Turvakoti on auki vuoden jokaisen päivänä 24/7. Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi. Ota yhteyttä: 02-513 4100 tai turvakoti@tuentu.fi.

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari tarjoaa maksutonta yksilöllistä keskusteluapua, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa. Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Palvelu on saatavana myös ruotsin kielellä. Pilari on auki koko kesän arkisin 8–16. Ota yhteyttä pilari@tuentu.fi tai lähijohtaja Maarit Kangas, p. 050 4081 806.

Rikosuhripäivystys (RIKU)

Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrin, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa muun muassa tuottamalla matalan kynnyksen tuki- ja neuvontapalveluita. Rikosuhripäivystys 116 006 palvelee kesän ajan ma–pe kello 9–15. RIKUchatin tiedot löytyvät linkin takaa. RIKUn Lounais-Suomen palvelupisteet toimivat Salossa, Turussa, Raumalla ja Porissa. Voit lähestyä mitä tahansa palvelupistettä jättämällä esim. yhteydenottopyynnön sähköpostiin lounaissuomi@riku.fi tai soittamalla suoraan palvelupisteelle. Palvelupisteiden yhteystiedot.

Ensikoti ja Pidä kiinni® päihde-ensikoti Pinja

Yhdistyksen vauva- ja lapsiperhepalvelut palvelevat perheitä myös kesällä. Ensikoti sekä Pidä kiinni® päihde-ensikoti Pinja ovat auki 24/7 ympäri vuoden. Lisätiedot ja paikkakyselyt: ensikoti, päihde-ensikoti Pinja.

Baby Blues -toiminta

Matalankynnyksen lyhytkestoista keskustelutukea raskaana oleville ja vauva/taaperoperheille antava Baby Blues -toiminta on avoinna koko kesän lukuun ottamatta heinäkuun kahta viimeistä viikkoa 18.-31.7.2022. Baby Blues – työntekijän tavoitat numerosta 050–575 8184 varmimmin tiistaisin klo 8–10 ja torstaisin klo 14–16 ja sähköpostitse babyblues@tuentu.fi.

Pidä kiinni® avopalveluyksikkö Olivia

Päihdetyön avopalvelu Pidä kiinni® avopalveluyksikkö Olivia antaa lapsilähtöistä kuntoutusta avohoidossa oleville äideille ja alle 3-vuotiaiden lasten perheille, jotka eivät tarvitse laitoskuntoutusta. Olivia on auki koko kesän lukuun ottamatta 18.-31.7.2022, ja tavoitettavissa parhaiten klo 8–16 arkipäivisin. Paikkatiedustelut ja lisätiedot: Minna Bäcklund, minna.backlund@tuentu.fi, p. 050-572 4215.

Olivian etsivän ja matalankynnyksen työ (ETMA)

Olivian Etsivän ja matalankynnyksen työ on tukena, kun oma tai kumppanin päihteiden käyttö mietityttää odottavia äitejä tai pikkulapsiperheitä (lapset alle 3-vuotiaita). Apua voi hakea nimettömänä ja se on maksutonta (1–5 tapaamista). ETMA-työntekijä voi tulla työpariksi myös ammattilaisille. Ota yhteyttä: Tuuli Neittamo, tuuli.neittamo@tuentu.fi, p. 050-406 0844 ja Laura Räsänen, laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050-379 9700.

Eroauttamistyö Silta ja tapaamispaikka Tenavatupa

Eroauttamistyö Silta tarjoaa lapsiperheille apua ja tukea vanhempien eron eri vaiheisiin. Yhteydenottopyynnöt silta@tuentu.fi tai sähköinen ajanvaraus www.tuentu.fi.

Tapaamispaikka Tenavatupa järjestää koko kesän ajan lapsen tapaamisten tueksi valvottuja ja tuettuja tapaamisia sekä valvottuja vaihtoja. Yhteydenotot 050 3790 939 tai tenavatupa@tuentu.fi.

Perheryhmäkoti

Perheryhmäkoti on tarkoitettu ilman huoltajaa Suomeen saapuneille oleskeluluvan saaneille alaikäisille pakolaisnuorille. Perheryhmäkoti on auki koko kesän. Voit olla meihin yhteydessä puhelimitse 050-3831128 tai sähköpostilla perheryhmakoti@tuentu.fi.

Ensi- ja turvakotien liiton chatit

Ensi- ja turvakotien liiton chateistä saa apua moneen elämäntilanteeseen kuten väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Verkkoauttajina toimii yli 100 ammattilaista Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset. Chatit ovat auki heinäkuussa arkisin klo 13–15.  Lasten ja nuorten oma chat on avoinna arkipäivisin klo 12–15.