fbpx
Turun ensi- ja turvakoti ry

Puh. (02) 513 4100 | palaute@tuentu.fi
Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku


24h/7

Pidä kiinni ® avopalveluyksikkö Olivia

Avopalveluyksikkö Olivia kuntouttaa avohoidossa olevia päihdeongelmaisia odottavia äitejä ja alle 3-vuotiaiden lasten perheitä, jotka eivät tarvitse laitoskuntoutusta. Asiakkaita ohjautuu muun muassa ensikoti Pinjasta, Tyksin riippuvuuspsykiatrian poliklinikalta sekä lastensuojelusta. Kuntoutuksen tavoitteina ovat päihteetön raskausaika ja vanhemmuus sekä toimivan vuorovaikutuksen syntyminen vanhemman ja lapsen välille. Tavoitteena on myös etsivien työmuotojen kehittäminen yhdessä muiden hoitojärjestelmän toimijoiden kanssa.

Kuntoutus muodostuu omaohjaajasuhteessa tapahtuvasta yksilö- ja perhetyöstä sekä ryhmätapaamisista yhteisössä. Kuntoutukseen sisältyy 2-3 viikkokäyntiä, joista yksi tai kaksi on ryhmätapaamisia ja yksi kotikäynti tai perhe- / yksilötapaaminen Oliviassa tai muualla. Jokaiselle asiakkaalle valitaan työryhmästä omaohjaaja ja hänelle työpari.

Kuntoutus alkaa kuukauden mittaisella arviointijaksolla, jonka aikana kartoitetaan asiakkaan päihde- ja perhetaustaa, elämäntilannetta, kuntoutuksen tavoitteita, sekä tuen tarvetta ja määrää. Kuntoutus rakentuu arviointi – ja kuntoutusjaksosta sekä seurannasta, joka päättää kuntoutuksen. Kuntoutuksen kokonaisuus suunnitellaan yhdessä asiakkaan, lastensuojelun sosiaalityöntekijän ja muiden hoitavien tahojen kanssa.
Jokainen asiakas kulkee oman kuntoutumisen polkunsa, joka joskus voi olla monivaiheinenkin retkahduksen sattuessa.

Kuntoutusmenetelminä ovat yhteisö- ja hoivaa ja leiki-ryhmät kerran viikossa, omaohjaajakeskustelut, valokuvaterapeuttinen työskentely, vuorovaikutuksen video-ohjaus,  keholliset hoidot ja huumeseulat sekä alkometripuhallutukset. Lisäksi toiminnalliset menetelmät kuten retket kuuluvat kuntoutukseen.
Työryhmään kuuluu yksikön vastaava sosiaalityöntekijä ja seitsemän ohjaajaa, joista kaksi tekee 50 % etsivää työtä.

Olivia sijaitsee Verkahovissa osoitteessa Verkatehtaankatu 4, as. 718a, 20100 Turku, 7 krs. Sisäänkäynti pääovista K-marketin vierestä.

Paikkatilanne:
Oliviassa on kaksi paikkaa vapaana. Lisää paikkoja vapautumassa loppuvuodesta 2019, joten ota yhteyttä!

Tulossa:
Avoimet ovet yhteistyökumppaneille 8.11.2019 klo 10.30-13!

Toivotamme kaikki yhteistyökumppanimme tutustumaan uusiin tiloihimme salaattibuffetin lomassa ja kuulemaan kokemusasiantuntijamme sekä henkilökuntamme terveisiä Olivian kuntoutuksesta.

Salaattitarjoilun vuoksi ilmoittautumisia pyydetään 1.11. mennessä osoitteeseen saana.ahola@tuentu.fi.

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram