Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Todellisten supersankarien unelmia esillä Turun Brinkkalan galleriassa

By 6.10.2017No Comments

Turvapaikanhakijalapset jäävät usein byrokratian ja aikuisten hädän jalkoihin. Lapsista tulee näkymättömiä. Turvapaikanhakijalapset ovat kuitenkin samanlaisia kuin kaikki muutkin lapset, heillä on unelmia, vaikka tulevaisuus tuntuu epävarmalta.

Tiuku Pennolan koskettavissa Todelliset Supersankarit -valokuvissa turvapaikanhakijalapset ovat esillä supersankareina. Vastaanottokeskuksissa vuonna 2015 kuvatuissa kuvissa lapset saivat itse päättää millaisia supersankareita he halusivat olla. Vastaukset ovat kuvien yhteydessä näyttelyssä, joka on esillä Turun Brinkkalan galleriassa 12.10.-12.11.2017.

Valokuvat ja Turvassa Suomessa? -kampanja toteutettiin osana Ensi- ja turvakotien liiton Vauvaperhe turvapaikanhakijana -projektia. Valokuvaajana oli projektityöntekijä Tiuku Pennola. Projektin tavoitteena on lisätä turvapaikkaa hakevien lapsiperheiden hyvinvointia ja juurruttaa lapsiystävällistä toimintaa vastaanottokeskuksiin mm. ryhmämuotoisena toimintana. Projektin rahoittaa Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Lisätietoja vauvaperhe turvapaikanhakijana -projektista: http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/