Skip to main content

Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset auttavat vuosittain lähes 16 000 apua hakevaa, usein vaikeissa elämäntilanteissa olevia perheitä. Turun ensi- ja turvakoti ry on yksi näistä jäsenyhdistyksistä. Toimintamme perustaksi ja tueksi tarvitsemme jäseniä. Mitä enemmän jäseniä, sitä enemmän meillä on voimavaroja auttaa apua tarvitsevia. Liity sinäkin jäseneksi ja auta meitä auttamaan!

Miksi jäseneksi?

Kaarina Sainio liittyi Turun ensi- ja turvakoti ry:n jäseneksi 10 vuotta sitten ja toimii myös yhdistyksen hallituksen jäsenenä. Kysyimme Kaarinalta miksi Turun ensi- ja turvakoti ry?

Miksi liityit Turun ensi- ja turvakoti ry:n jäseneksi?

Liityin yhdistykseen yli 10 vuotta sitten. Olin ollut pitkään aktiivinen Amnesty Internationalin jäsen ja esimerkiksi vetänyt Joku raja! -kampanjaa Turussa. Halusin tukea yhdistyksen naisiin kohdistuvan väkivallan ja lähisuhdeväkivallan vastaista työtä.Nainen istuu tuolissa nojaten kämmeneensä

Yhdistyksen toimintaa pitkään seuratessa on tullut sellainen olo, ettei niin pahaa tilannetta olekaan, ettei siitä voisi selvitä takaisin hyvää elämään.

Mikä on mielestäsi parasta, mitä yhdistys tekee?

Turun ensi- ja turvakoti ry tekee hirveästi hyviä asioita, jotka luovat toivoa tulevaisuuteen. Esimerkiksi väkivaltaa, vainoa, osattomuutta, päihdeongelmia ja mielenterveysongelmia kohdanneet, eri-ikäiset ihmiset saavat apua ja tukea tulevaisuuteen, kunhan vain rohkaistuvat ottamaan sitä vastaan. Yhdistyksen toimintaa pitkään seuratessa on tullut sellainen olo, ettei niin pahaa tilannetta olekaan, ettei siitä voisi selvitä takaisin hyvää elämään.

Terveisesi jäseneksi liittymistä pohtiville?

Suosittelen jäsenyyttä, totta kai! Se ei vielä velvoita mihinkään, mutta antaa mahdollisuuksia vaikka mihin, esimerkiksi erilaisiin vapaaehtoistyön muotoihin. Jäsenyys on konkreettinen tuen osoitus, mutta jäsenenä saa myös paljon hyödyllistä tietoa, jota voi jakaa lähipiirilleenkin kuten eroneuvontaa tai vauvan uneen liittyvistä asioista.

Sirpan mukaan auttaminen tuo iloa ilman painolastia, lue!