Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Turku solmi yhteistyösopimuksen 11 järjestön kanssa – Turun ensi- ja turvakoti mukana

By 13.4.2017No Comments

Turun kaupungin hyvinvointitoimiala sitoutui vuoden 2018 loppuun asti kestävään yhteistyöhön 11 eri paikallisjärjestön kanssa. Yhteistyössä mukana on myös Turun ensi- ja turvakoti ry.

Kumppanuudesta hyötyvät sekä kaupunki että järjestöt, koska yhteistyö selkiyttää käytäntöjä muun muassa sopimusten laadinnassa ja yhteistyön toteutumisen seurannassa. Tavoitteena on kehittää yhdessä kaupunkilaisten hyvinvointia ja terveyttä, sekä sosiaali- ja terveyspalveluja tukevia toimintoja.

– Perusyhteistyö on kunnossa, mutta toivoisin myös aikaa pysähtyä miettimään yhdessä kehittämiskohteita, toteaa toiminnanjohtaja Oona Ylönen Turun ensi- ja turvakoti ry:stä.

Sekä kaupunki että järjestöt haluavat päästä irti yleisestä luulosta, että järjestötyö on puuhastelua. Kaupunki tarvitsee järjestöjen apua hoitamaan sille kuuluvia tehtäviä.

– Järjestöjen osaamisen taso on yllättänyt, sanoo Turun kaupungin hyvinvointitoimialan projektipäällikkö Kristiina Hellsten

Hellstenin mukaan järjestöissä on osaamista, tietotaitoa, ketteryyttä ja joustavuutta. Ilman näitä asioita kaupunki ei voisi tarjota niin laadukkaita palveluita.

Solmittu yhteistyösopimus on herättänyt kiinnostusta myös muualla Suomessa.

Yhteistyökumppanit ovat:

Kumppanuussopimus solmittiin Turun kaupungin hyvinvointitoimialan sekä Turun Kaupunkilähetys ry:n, Lähimmäispalveluyhdistys ry:n, Turun Ensi- ja turvakoti ry:n, Turun Icehearts ry:n, Auralan setlementti ry:n, Suomen Punaisen Ristin, Varsinais-Suomen Muistiyhdistys ry:n, Folkhälsan Syd Ab:n, Turun seudun lihastautiyhdistys ry:n avustajakeskuksen, MLL:n Varsinais-Suomen piirin ja Turun kriisikeskus ry:n kanssa.

Lähde: Turun kaupunki