Skip to main content

Turun ensi- ja turvakoti ry auttaa läpi kesän 2020

Turun ensi- ja turvakoti ry:n lähes kaikki auttamismuodot ja yksiköt ovat avoinna normaalisti läpi kesän. Katso alta, miten voit hakea apua kesän aikana.

Turvakoti

Turun turvakodista saat apua ja sinne voit soittaa aina, jos joku läheisessä ihmissuhteessasi on väkivaltainen tai uhkaava. Turvakoti on tarkoitettu sekä naisille että miehille ja heidän kanssaan tuleville lapsille. Turvakodissa oleminen on asiakkaalle maksutonta. Hakeutua voi myös muuhun kuin oman asuinalueen turvakotiin. Turvakoti palvelee ympäri vuorokauden läpi kesän:

Turvakoti 02-513 4100 / 24h
turvakoti@tuentu.fi
Luolavuorentie 7b, 20810 Turku

Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.

Lähisuhdeväkivaltatyö Pilari

Pilari tarjoaa yksilöllistä apua aikuisille ja lapsille, kun perheessä on ollut lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa.  Erityistä huomiota kiinnitetään lapsen hyvinvointiin perheen kriisitilanteessa. Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta. Pilari on avoinna koko kesän. Ota yhteyttä:

Maarit Kangas
p. 050 4081 806
maarit.kangas@tuentu.fi

Eroauttamistyö Silta

Lapsiperheessä vanhempien ero koskettaa jokaista perheenjäsentä. Eroauttamistyö Sillassa perheen eri osapuolet saavat mahdollisuuden pohtia eron herättämiä ajatuksia, tunteita ja käytännön asioita ammattilaisen kanssa. Palvelu on lyhytkestoista ja maksutonta. Meillä on mahdollisuus myös etätapaamisiin. Silta palvelee koko kesän poikkeuksena 20.7.-2.8.2020. Ota yhteyttä:

Johanna Jokiniemi, p. 050-477 5576
Merja Ahlfors, p. 050-476 2990
silta@tuentu.fi
(Voit jättää myös yhteydenottopyynnön)

Rikosuhripäivystys

Rikosuhripäivystys auttaa rikosten uhreja, heidän vanhempiaan ja rikosasiassa todistavia.  Rikosuhripäivystys 116 006 päivystää suomeksi ma–pe klo 9–20 sekä ruotsiksi ma–pe klo 12–14. Soittaminen on maksutonta, ja puhelimeen voi soittaa myös nimettömänä. Rikun chat on auki arkisin 9–15 ja lisäksi maanantaisin 17–19 osoitteessa riku.fi.

Turun palvelupiste p. 02 235 5055, lounaissuomi@riku.fi

Tapaamispaikka Tenavatupa

Lasten valvotut ja tuetut tapaamiset sekä valvotut vaihdot jatkuvat läpi kesän Tapaamispaikka Tenavatuvalla. Ota yhteyttä:

050-3790 939
tenavatupa@tuentu.fi
(voit jättää yhteydenottopyynnön)

Laitosyksiköt ensikoti, Pidä kiinni® ensikoti Pinja ja Perheryhmäkoti, Pidä kiinni ® avopalveluyksikkö Olivia

Laitosyksiköt toimivat normaalisti läpi kesän. Pidä kiinni avopalveluyksikkö Olivia on kiinni 13.-25.7. välisenä aikana. Ota yhteyttä:

pinja@tuentu.fi
ensikoti@tuentu.fi
perheryhmakoti@tuentu.fi
olivia@tuentu.fi

Hae apua myös verkosta

Chat -keskusteluissa saat apua moneen elämäntilanteeseen: väkivaltaan, lapsiperheen erotilanteessa, vauvan unipulmiin ja muihin vauvaperheen haasteisiin tai, kun päihteet aiheuttavat huolta. Verkkoauttajina toimivat ammattilaiset Ensi- ja turvakotien liitosta ja liiton jäsenyhdistyksistä sekä koulutetut vapaaehtoiset. Chatit löydät teemasivuston lisäksi chat-ikkunasta, sivun oikeasta alalaidasta.