Skip to main content

Turvakodit ovat tarkoitettu kaikille lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille henkilöille tai perheille ja ne ovat auki yli joulun ja uudenvuoden pyhien ympäri vuorokauden. Voit mennä minne tahansa turvakotiin missä päin tahansa Suomea.

Turvakoti on kodinomainen paikka, jossa henkilökunta on aina läsnä. Jos tilanteesi mietityttää tai haluat lisätietoa, soita turvakodin ohjaajille matalalla kynnyksellä. Ohjaajat tarjoavat akuuttiin tilanteeseen ammatillista tukea, neuvontaa ja ohjausta. Voit myös saapua turvakotiin oma-aloitteisesti koska tahansa. Turvakodissa oleminen on maksutonta.

Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy Turun turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi.

Akuuteissa väkivaltatilanteissa ota suora yhteys hätäkeskuksen hätänumeroon 112.

Turun turvakoti sijaitsee Mäntymäen asuinalueella Turussa.

Turvakoti 02-513 4100 / 24 h
turvakoti@tuentu.fi
Luolavuorentie 7b, 20810 Turku

Perille pääsee esimerkiksi helposti bussilla numero 18, joka tuo Aurakadulta (pysäkki kauppatori D3) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.

Myös Nollalinjan auttava puhelin vastaa mihin kellonaikaan tahansa vuoden jokaisena päivänä. Nollalinjan puhelinnumero on 080 005 005.

Lisäksi Ensi- ja turvakotien liiton chatit sekä Nettiturvakoti auttavat lähisuhdeväkivaltatilanteissa.