Skip to main content
Turun turvakoti

Tunnista väkivalta, hae apua ajoissa!

Turvakoti 02 513 4100 / 24hturvakoti@tuentu.fi

Turvakoti antaa ympärivuorokautista suojaa, kun sinuun kohdistuu lähisuhdeväkivaltaa tai sen uhkaa, eikä kotiin ole turvallista jäädä. Turvakotiin voi tulla joko yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa asuinkunnasta riippumatta. Palvelu on aina maksutonta.

Voit saapua turvakotiin joko suoraan tai soittamalla etukäteen.

Väkivalta on moninaista ja sen tunnistaminen on usein vaikeaa. Väkivalta on vallan väärinkäyttöä ja se jättää aina jäljen – oli se silmin havaittavissa tai ei. Tyypillisesti se myös toistuu ja raaistuu ajan myötä, eikä se lopu, ellei siihen puututa. Lapsen elämästä väkivalta tekee aina turvattoman.

Turun turvakodin ammattitaitoinen henkilökunta tukee asiakasta väkivallasta selviytymisessä ja pohtii asiakkaan kanssa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja kriisitilanteeseen. Työntekijät ovat myös asiakkaan tukena erilaisissa verkosto- tai viranomaistapaamisissa.

Turvakodissa ja avopalveluissa tehtävässä kriisi- ja väkivaltatyössä autetaan väkivallan kaikkia osapuolia. Huomiota kiinnitetään erityisesti väkivaltaa kokeneiden lasten auttamiseen. Työn lähtökohtana on ensisijaisesti lapsen edun turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Turvakodissa lapset kohdataan ja he tulevat kuulluiksi väkivaltatilanteen osallisina, ja työntekijät auttavat lapsia käsittelemään vaikeita kokemuksia.

Eläimet perheväkivaltatilanteessa

Teemme lähisuhdeväkivaltatilanteissa yhteistyötä Turun Eläinsuojeluyhdistyksen (TESY) kanssa.  Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi.

Voit myös soittaa suoraan TESY:n päivystysnumeroon 0400-213 436, jossa vastataan kellon ympäri. Turvakotiin hakeutuneet saavat apua eläintensä maksuttomaan sijoittamiseen määräajaksi.  Apu koskee kaikkia eläinlajeja ja -määriä.

Tietoja turvakodin esteettömyydestä

Turun turvakodissa on yksi esteetön asiakashuone, jossa on esteetön WC- ja suihku. Lisäksi yhdistyksen yhteisissä tiloissa on esteetön peseytymis- ja saunatila. Turvakodin yhteisissä tiloissa liikkuminen on mahdollista apuvälineen kanssa, mutta paikoitellen liikkumiseen tarvitaan ohjaajan apua jyrkkien ramppien, painavien ovien tai korkeiden kynnysten vuoksi.

Turvakodin piha-alueella on erikseen merkitty esteetön autopaikka ja pääsisäänkäynnin edustalla on tasanne, jonne on esteetön kulku. Turvakodin tiloihin pääsee hissillä, hississä ei ole puhe- tai tunto-opasteita. 

Turvakotiin tultaessa pyydämme soittamaan (02-513 4100) henkilökunnalle, joka opastaa oikealle ovelle ja auttaa saapumisessa.

Näin löydät turvakotiin

Turun ensi- ja turvakoti sijaitsee osoitteessa Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku. Perille pääsee esimerkiksi helposti bussilla numero 18, joka tuo Aurakadulta (pysäkki kauppatori D3) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.