Turun turvakoti

Tunnista väkivalta, hae apua ajoissa!

Turvakoti 02 513 4100 / 24hturvakoti@tuentu.fi

Turun turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista suojaa sekä naisille että miehille silloin, kun kotiin ei voi jäädä. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta.

Väkivalta on moninaista ja sen tunnistaminen on usein vaikeaa. Väkivalta on vallan väärinkäyttöä ja se jättää aina jäljen – oli se silmin havaittavissa tai ei. Tyypillisesti se myös toistuu ja raaistuu ajan myötä, eikä se lopu ellei siihen puututa. Lapsen elämästä väkivalta tekee aina turvattoman.

Turun turvakodin ammattitaitoinen henkilökunta tukee asiakasta väkivallasta selviytymisessä ja pohtii asiakkaan kanssa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja kriisitilanteeseen. Työntekijät ovat myös asiakkaan tukena erilaisissa verkosto- tai viranomaistapaamisissa. Turvakodissa ja avopalveluissa tehtävässä kriisi- ja väkivaltatyössä autetaan väkivallan kaikkia osapuolia. Huomiota kiinnitetään erityisesti väkivaltaa kokeneiden lasten auttamiseen. Työn lähtökohtana on ensisijaisesti lapsen edun turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Turvakodissa lapset kohdataan ja he tulevat kuulluiksi väkivaltatilanteen osallisina, ja työntekijät auttavat lapsia käsittelemään vaikeita kokemuksia.

Näin löydät turvakotiin

Turun ensi- ja turvakoti sijaitsee osoitteessa Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku. Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.