Skip to main content
Turun turvakoti

Tunnista väkivalta, hae apua ajoissa!

Turvakoti 02 513 4100 / 24hturvakoti@tuentu.fi

Turun turvakoti tarjoaa ympärivuorokautista suojaa sekä naisille että miehille silloin, kun kotiin ei voi jäädä. Turvakotiin voi tulla yksin tai lasten kanssa mihin vuorokauden aikaan tahansa, asuinkunnasta riippumatta.

Väkivalta on moninaista ja sen tunnistaminen on usein vaikeaa. Väkivalta on vallan väärinkäyttöä ja se jättää aina jäljen – oli se silmin havaittavissa tai ei. Tyypillisesti se myös toistuu ja raaistuu ajan myötä, eikä se lopu, ellei siihen puututa. Lapsen elämästä väkivalta tekee aina turvattoman.

Turun turvakodin ammattitaitoinen henkilökunta tukee asiakasta väkivallasta selviytymisessä ja pohtii asiakkaan kanssa erilaisia ratkaisuvaihtoehtoja kriisitilanteeseen. Työntekijät ovat myös asiakkaan tukena erilaisissa verkosto- tai viranomaistapaamisissa.

Turvakodissa ja avopalveluissa tehtävässä kriisi- ja väkivaltatyössä autetaan väkivallan kaikkia osapuolia. Huomiota kiinnitetään erityisesti väkivaltaa kokeneiden lasten auttamiseen. Työn lähtökohtana on ensisijaisesti lapsen edun turvaaminen kaikissa olosuhteissa. Turvakodissa lapset kohdataan ja he tulevat kuulluiksi väkivaltatilanteen osallisina, ja työntekijät auttavat lapsia käsittelemään vaikeita kokemuksia.

Eläimet perheväkivaltatilanteessa

Teemme lähisuhdeväkivaltatilanteissa yhteistyötä Turun Eläinsuojeluyhdistyksen (TESY) kanssa.  Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi.

Voit myös soittaa suoraan TESY:n päivystysnumeroon 0400-213 436, jossa vastataan kellon ympäri. Turvakotiin hakeutuneet saavat apua eläintensä sijoittamiseen turvakotiasumisen ajaksi maksutta. Apu koskee kaikkia eläinlajeja ja -määriä.

Tietoja turvakodin esteettömyydestä

Turun turvakodin oven lähelle pääsee autolla. Piha-alueella on autopaikka, johon auto on mahdollista pysäköidä niin, että apuvälineen kanssa liikkuminen on mahdollista. Turvakodilla ei ole erikseen merkittyjä esteettömiä autopaikkoja. Pääsisäänkäynnin edustalla on tasanne, jonne on esteetön kulku.  Turvakotiin tultaessa pyydämme soittamaan (02-513 4100) henkilökunnalle, joka opastaa oikealle ovelle ja auttaa saapumisessa.

Turvakodin tiloihin pääsee hissillä, hississä ei ole puhe- tai tunto-opasteita. Turvakodilla on yksi osittain esteetön asuinhuone ja turvakodin käytävällä on esteetön wc-tila. Esteettömät peseytymis- ja saunatilat ovat rakennuksen 1. kerroksessa. Turvakodin yhteisissä tiloissa liikkuminen on mahdollista apuvälineen kanssa.

Näin löydät turvakotiin

Turun ensi- ja turvakoti sijaitsee osoitteessa Luolavuorentie 7 b, 20810 Turku. Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.