Skip to main content

Turvakodit ovat auki yli joulun ja uudenvuoden pyhien ympäri vuorokauden.  Lisäksi Ensi- ja turvakotien liiton chatit auttavat lähisuhdeväkivaltatilanteissa myös vuodenvaihteen pyhinä.

Turvakoti auttaa aina

Turun turvakoti on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille aikuisille ja lapsille. Se on kodinomainen paikka, joka tarjoaa ympärivuorokautisen suojan silloin, kun kotiin jääminen on väkivallan, uhkailun tai pelon takia mahdotonta tai vaarallista. Turvakotiin voi ottaa yhteyttä matalalla kynnyksellä, väkivaltaan tai sen uhkaan löytyy aina ratkaisu. Voit hakeutua myös muuhun kuin oman asuinalueesi turvakotiin. Akuuteissa väkivaltatilanteissa ota suora yhteys hätäkeskukseen.

Turvakoti 02-513 4100 / 24 h
turvakoti@tuentu.fi
Luolavuorentie 7b, 20810 Turku

Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.

Ohjeita väkivaltatilanteeseen tai sen uhkaan saat myös Nettiturvakodista. Nettiturvakodista löytyy myös ohjeet oman väkivaltaisen käyttäytymisen hallitsemiseen.

Chatista apua ja neuvoja

Ensi- ja turvakotien liiton maksuttomat chatit auttavat, jos tilanne kotona on muuttunut kireäksi tai uhkaavaksi. Apua hakevan tilannetta helpottaa jo pelkästään se, että on saanut kertoa jollekin asiasta ja joku on kuunnellut. Chatissa saa omaan tilanteeseensa sopivat ohjeet ja neuvot siitä, miten toimia.

Chatit ovat avoinna ennen joulua 23.12 asti sekä taas 28.12. lähtien. Chattien osoitteet ja aukiolot löytyvät Nettiturvakodista.

Vastaamassa chateissä ovat Ensi- ja turvakotien liiton väkivaltatyön avopalveluiden asiantuntijat.