Etsivä ja matalankynnyksen työn (ETMA) tavoite on löytää ja ohjata omaa tai kumppanin päihteiden käyttöä pohtivat tai päihdeongelmaiset odottavat äidit sekä pikkulapsiperheet (lapset alle 3-vuotiaita) tuen ja palveluiden piiriin mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, jotta vanhemman päihteiden käytöstä syntyviä haittoja voitaisiin ehkäistä ja vähentää. Tavoitteena on myös madaltaa ammattilaisten ohjaamisen kynnystä perheen tarpeisiin sopivan tuen piiriin.
Pidä kiinni® avopalveluyksikkö Olivian
Etsivä ja matalan kynnyksen työ
Pienen lapsen vanhempana oleminen on uutta ja ihmeellistä sekä useimmiten haasteellista. Joskus voi olla myös niin, että vaikka lapsesi on elämäsi tärkein asia, niin alkoholi, huumeet tai lääkkeet vievät paljon ajatuksiasi ja aikaasi. Sinua voi huolestuttaa myös puolisosi päihteiden käyttö. Miten vauva ja lapsi sopivat tähän? Pitääkö asioiden muuttua ja pystynkö muutokseen yksin?
Ota yhteyttä mieluummin varhain kuin liian myöhään
Päihteitä käyttävillä tai käyttäneille vanhemmille on tärkeää saada tukea vanhemmaksi tullessaan mahdollisimman varhain. Palveluita on erityisen tärkeää tarjota jo odotusaikana, jotta äidin kiintymyssuhteen herättely ja vakauttava työ päästään aloittamaan riittävän ajoissa. Näin taataan mahdollisimman hyvät lähtökohdat sikiön suojelemiselle jo odotusaikana. Tärkeää on molemman vanhemman motivointi ja sopivan tuen löytyminen.
Avopalveluyksikkö Olivian etsivän ja matalan kynnyksen työssä pohdimme kanssasi vauvan tuloon ja vauva-arkeen liittyviä asioita. Mikä on perheenne elämäntilanne ja mitä tukea toivoisitte, jotta lapsenne saisi mahdollisimman hyvän alun kanssanne?
Mistä löydät meidät?
Vanhempi tai tuleva vanhempi voi olla meihin suoraan yhteydessä itse puhelimitse. Myös läheinen voi ottaa yhteyttä. Mitään sopimuksia ei tarvita. Pyrimme mahdollisimman laajaan yhteistyöhön eri tahojen kanssa ja voimme tulla työpariksi ja tueksi erilaisiin asiakastilanteisiin. Tapaamiset ovat maksuttomia ja halutessasi nimettömiä, eivätkä velvoita sinua mihinkään. Tapaamisen voimme järjestää vaikka kahvilaan.
Ammattilaiset, jotka ovat huolissaan asiakasperheen päihteiden käytöstä, voivat myös olla meihin yhteydessä. Jalkaudumme mielellämme palveluihin, joissa on raskaana olevia sekä alle 3-vuotiaiden lasten perheitä. Tulemme pyydettäessä asiakasvastaanotolle tai tapahtumiin kertomaan palvelustamme.
Lisäksi tarjoamme valtakunnallista tukea verkossa, chatissa ja suljetussa keskusteluryhmässä.
Huomio! Perjantaisin starttaavaan maksuttomaan raskaana olevien ryhmään voi ilmoittautua Tuuli Neittamolle (tuuli.neittamo@tuentu.fi tai p. 050-406 0844). Ryhmä kokoontuu aina perjantaisin klo 12-13.30 ja aloittaa toimintansa heti, kun ryhmään saadaan riittävästi ilmoittautuneita.
Ota yhteyttä
Voit pyytää meitä ottamaan sinuun yhteyttä alla olevan yhteydenottolomakkeen avulla. Valitse haluamasi palvelu ja kirjoita lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja/tai puhelinnumerosi. Lisätietokenttään voit halutessasi jättää viestin. Huomioithan, että vaikka tietojasi käsitellään luottamuksellisesti, älä jaa lisätietoja-kentässä salassa pidettäviä asioita. Luemme yhteydenottopyyntöjä arkena ja otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.
Olivian työryhmä
Moniammatillinen työryhmämme on kouluttautunut mm. yhteisökuntoutuksen menetelmiin, päihdehoitotyöhön, vanhemman ja lapsen välisen suhteen havainnointiin ja arviointiin (mm. MIM), epävakaan persoonallisuuden hoitoon ja traumatyöskentelyyn.
Lähijohtaja sekä paikkatiedustelut:
Minna Bäcklund
minna.backlund@tuentu.fi
p. 050-572 4215
Pere Riitta: riitta.pere@tuentu.fi, p. 050-379 9600
Tuuli Susanna: susanna.tuuli@tuentu.fi p. 050-572 4214
Neittamo Tuuli: tuuli.neittamo@tuentu.fi p. 050-406 0844
Räsänen Laura: laura.rasanen@tuentu.fi, p. 050-379 9700
Maunuksela Marjukka: marjukka.maunuksela@tuentu.fi, p. 050-379 9400
Stenman Taru: taru.stenman@tuentu.fi p. 050-512 7501
Näin löydät perille
Olivia sijaitsee Verkahovissa osoitteessa Verkatehtaankatu 4, as. 718a, 20100 Turku, 7 krs. Sisäänkäynti pääovista K-marketin vierestä.