Rikosuhripäivystys

Tunnista väkivalta, hae apua ajoissa!

Rikosuhripäivystys 116 006RIKUchat

Oletko sinä tai läheisesi joutunut rikoksen tai rikosyrityksen kohteeksi tai oletko joutunut rikoksen todistajaksi? Rikosuhripäivystyksen (RIKU) tehtävä on parantaa rikoksen uhrien, hänen läheisensä ja rikosasian todistajan asemaa vaikuttamalla ja tuottamalla tukipalveluita.

RIKUn palvelupisteestä voit kysyä tukihenkilöä. Tukihenkilö on sinua varten. Hän voi tulla mukaasi poliisikuulusteluun ja oikeudenkäyntiin. Tukihenkilön kanssa voit keskustella luottamuksellisesti rikosasian herättämistä tunteista. Hän auttaa sinua jatkoavun saamisessa ja antaa ajantasaisesti käytännön neuvoja rikosprosessiin liittyvissä kysymyksissä. Tukihenkilöpalvelu on maksutonta. Tukihenkilöt ovat joko RIKUn ammattilaisia tai tehtävään valittuja ja koulutettuja vapaaehtoistyöntekijöitä, joita ohjataan ammatillisesti.

RIKUn toiminnasta vastaavat yhteistyössä Ensi- ja turvakotien liitto, Suomen Mielenterveysseura, Mannerheimin Lastensuojeluliitto, Suomen Punainen Risti, Suomen Setlementtiliitto ja Kirkkohallitus.

Ota yhteyttä

Rikosuhripäivystys 116 006
ma-pe klo 9-20. Ruotsiksi klo 12-14. Puhelu on maksuton. Puhelimesta saat neuvoja ja ohjausta rikosasioihin liittyen.

Juristin puhelinneuvonta 0800 161 177
ma-to klo 17-19. Neuvonnassa voit tarkistaa lainmukaisia oikeuksiasi sekä saada niihin liittyvää ohjausta.

RIKUchat palvelussa voit kysyä ja saada ohjausta, myös nimettömänä. Chat palvelee arkisin klo 9-15 ja lisäksi maanantaisin klo 17-19. Aukioloajat voit varmistaa riku.fi

RIKUn verkkosivuilta löydät runsaasti tietoa ja yhteystietomme.

Lounais-Suomen aluetoimisto
p. 02 235 5055

Riku.fi