Skip to main content
Yhdistys

Lahjoita ja tue toimintaa

Turun ensi- ja turvakoti ry auttaa vuosittain satoja lapsia, nuoria ja heidän perheitään. Yhdistyksen  toimintaa voi tukea tekemällä raha- tai tavaralahjoituksen.

Tavaralahjoitukset

Turun ensi- ja turvakoti ry saa viikoittain useita pyyntöjä ottaa vastaan erilaisia tavara- ja vaatelahjoituksia perheiden avuksi. Olemme kyselyistä erittäin kiitollisia, ja usein lahjoitus kohtaakin saajansa nopealla aikataululla. Alla kuitenkin muutama ohje varsinkin käytetyn tavaran lahjoitukseen. Jos ohjeet eivät vastaa kysymyksiisi, ole yhteydessä osoitteeseen palaute@tuentu.fi, ja vastaamme sinulle mahdollisimman nopeasti.

Tehdessäsi lahjoitusta, tiedoksesi, että lahjoitustavaran vastaanottokykymme on rajallinen, sillä emme pysty varastoimaan suuria määriä lahjoitustavaraa (mm. vaatteita).

Lahjoita vain ehjää, puhdasta ja hyväkuntoista tavaraa

Meillä ei valitettavasti ole mahdollisuutta tavaroiden korjaamiseen. Myös vaatteiden pesu tuottaa meille ylimääräistä työtä ja vie aikaa perustehtävistämme. Tuothan siis aina pestyjä vaatteita ja ehjiä tavaroita.

Hygieniasyistä emme vastaanota lainkaan käytettyjä pehmoleluja, emmekä käytettyä ja avattua kosmetiikkaa.

Lasten turvaistuinten ja -kaukaloiden käyttöikä on valmistusvuodesta noin 6 vuotta. Jos istuinta on säilytetty hyvin, se voi olla turvallinen ja käyttökunnossa 10 vuotta. Huomioithan nämä asia, jos lahjoitat turvavälineitä (myös lasten kypäriä).

Huonekaluja tai muita kodintarvikkeita (myös liinavaatteet) otamme vastaan vain pyynnöillämme sosiaalisen median kanaviemme kautta.

Lahjoita vain sellaista tavaraa, jota voisit itsekin ostaa tai käyttää

Toivomme lahjoitusten olevan siistejä ja ajanmukaisia, jotta esimerkiksi perhe tai erityisesti lapsi voi tuntea samanarvoisuuttaa muiden parissa.

Joskus jollekin lahjoitustavaralle ei välttämättä löydy sopivaa vastaanottajaa. Saamamme lahjoitukset, jotka eivät sovi asiakkaillemme, kulkeutuvat meiltä mahdollisimman ekologisesti eteenpäin edelleen hyödynnettäväksi.

Alla esimerkkejä eri toimintayksikköjemme yleisistä tavara-/vaatetarpeista:

Ensikodit: vauvanvaatteet 50 cm – 86 cm, vauvatarvikkeet, lelut, äitiystarvikkeet, naisten ja miesten vaatetus, henkilökohtainen hygienia.

Ota yhteyttä ja kysy tarvetta:
ensikoti@tuentu.fi
pinja@tuentu.fi

Turvakoti: vauvanvaatteet, lelut ja lasten/nuortenkirjat, lastenvaatteet ja -jalkineet (1–10 v), nuorten vaatteet ja jalkineet, (10–18 v) naisten ja miesten vaatteet ja jalkineet, henkilökohtainen hygienia.

Ota yhteyttä ja kysy tarvetta:
turvakoti@tuentu.fi

Avopalvelu: lastenvaatteet (0–3 v), lelut ja lastenkirjat (0–3 v), lastentarvikkeet
Ota yhteyttä ja kysy tarvetta:
olivia@tuentu.fi

Lämmin kiitos lahjoituksestasi!

Tarvitsemme toisinaan myös kohdennettuja tavara- ja vaatelahjoituksia, niistä ilmoitamme Facebook-sivullamme – seuraa ilmoituksia!