Erotilaisuudet ja -ryhmät

Apua, neuvoja ja vertaistukea eroon

Muiden kokemukset ja tieto voivat antaa itselle uuden näkökulman omaan erotilanteeseen.

”Minua auttoi, kun sain jakaa tilannettani jonkun muun kanssa, joka oli ollut samankaltaisessa tilanteessa”

Vertaistukea – Ero lapsiperheessä- tilaisuus 8.3.2022

Miten erosta voi selviytyä? Miten tukea lasta vanhempien erossa?

Tule kuulemaan, kysymään tai puhumaan eroon liittyvistä asioista ammattilaisen ja eron kokeneiden vanhempien kanssa. Verkkotapahtuma on suunnattu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille sekä heidän läheisilleen. Tilaisuuden tarkoituksena on tarjota tietoa ja vertaistukea erosta selviytymiseen ja eron jälkeiseen vanhemmuuteen. Osallistua voi nimimerkillä.

Ero lapsiperheessä -tilaisuudet ovat kahden tunnin mittaisia tilaisuuksia, jossa saa tietoa eroprosessin kulusta, yhteistyövanhemmuudesta eron jälkeen ja lapsen tarpeista. Tilaisuudet on tarkoitettu eroa pohtiville ja eronneille vanhemmille ja heidän läheisilleen. Tilaisuuden ohjaa ammattilainen yhdessä vapaaehtoisten vertaistukijoiden kanssa. Vapaaehtoiset ovat itsekin eronneita vanhempia ja ovat saaneet tehtävään koulutuksen. Tilaisuudet ovat verkkotapahtumia ja niihin voi osallistua nimimerkillä.

”Usein vanhempi voi kokea olevansa eroasioiden kanssa yksin. Pienikin hetki toisen eron kohdanneen vanhemman kanssa voi keventää taakkaa.

Tilaisuuden alussa ammattilainen kertoo aikuisen erosta, yhteistyövanhemmuudesta sekä lapsen huomioimisesta. Alustuksen jälkeen osallistujilla on mahdollisuus keskustella muiden eron kohdanneiden vanhempien kanssa ja kuulla mm. mitkä asiat ovat auttaneet selviytymään. Tilaisuuden lopussa osallistuja saa tietoa alueen muista eropalveluista.

Muiden kokemukset ja tieto, voi antaa itselle uutta näkökulmaa.

”Sain lisää ymmärrystä lapsen tarpeista erotilanteessa”
”Oli tärkeää, että sain kuulla muiden kokemuksia”
”Sain tietoa, mistä voin hakea apua.”

Ilmoittaudu mukaan

Vanhempien erovertaisryhmä

Ryhmä on suunnattu eronneille vanhemmille, joiden lapset ovat alle 18-vuotiaita. Tavoitteena on tarjota vanhemmille mahdollisuus käsitellä eron herättämiä tunteita ja kahden kodin haasteita yhdessä ammattilaisen ja muiden eron kokeneiden vanhempien kanssa. Tapaamiskerroilla on eri teemat mm. eroprosessi ja miten tukea lasta.

Ryhmä kokoontuu viisi kertaa, maanantaisin 4.4.– 9.5.2022 välisenä aikana klo 17-19 (ei 2. pääsiäispäivänä). Ryhmään osallistujien kanssa käydään ennen ensimmäistä tapaamiskertaa yksilölliset keskustelut.

Kerromme mielellämme lisää. Laita viestinä yhteystietosi silta@tuentu.fi ja olemme sinuun yhteydessä.

Ota yhteyttä

Ryhmätoiminta:
silta@tuentu.fi
tai p. 050-477 5576
Voit jättää myös yhteydenottopyynnön

Tilaisuudet:
anne.ahtola-poiesz@tuentu.fi
p. 050-575 6299
Voit jättää myös yhteydenottopyynnön

Eroauttamistyö Silta-esite