Päihde-ensikoti Pinjan kuntoutus rakentuu sekä yksilö- että yhteisömuotoisesta työskentelystä, jotka täydentävät toisiaan. Kaikki yhteisön toiminnot on suunniteltu päihteettömyyttä ja vanhemmuutta vahvistaviksi. Kuntoutuksen tavoitteena on auttaa vanhempia ymmärtämään mihin päihteidenkäyttöä on tarvinnut. Samanaikaisesti vanhempia tuetaan rakentamaan turvallinen kiintymyssuhde vauvaan ja huolehtimaan vauvan terveen persoonan kehittymisestä. Jokaisen perheen kuntoutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan.
Päihde-ensikoti Pinja sijaitsee Mäntymäen Luolavuorentiellä, lähellä Turun keskustaa. Pinjassa on tilaa seitsemälle perheelle. Jokaisella perheellä on oma huone ja kaikkien käytössä ovat viihtyisät yhteiset tilat.
Varhainen ja riittävän pitkä kuntoutus kannattaa
Kuntoutukseen kannattaa tulla mahdollisimman varhain – mieluiten heti, kun raskaustesti näyttää plussaa. Raskausaikana kuntoutukseen tuleminen suojaa vauvaa ja vahvistaa vanhemman kykyä selviytyä paremmin ilman päihteitä vauvan synnyttyä.
Pysyvä elämänmuutos vie aikaa, eikä sitä voi nopeuttaa. Siksi kuntoutus etenee vaiheittain ja vaatii sitoutumista. Tutkimus ja kokemus osoittavat, että kuntoutuksessa vietetty aika ja uskallus näkyvät suoraan kuntoutuksen tuloksien kanssa – riittävä kuntoutusaika antaa kestävämmät hoitotulokset. Kuntoutuksen viimeisessä vaiheessa harjoitellaan kotona olemista ja rakennetaan riittävä jatkotuki yhdessä perheen verkoston kanssa.
Miten kuntoutukseen pääsee?
Päihde-ensikotiin voi hakeutua ottamalla yhteyttä kotikunnan sosiaalitoimeen tai puhumalla asiasta neuvolassa, lääkärissä tai muissa sosiaali- tai terveydenhuollon palveluissa. Yhteyttä voi ottaa myös suoraan Pinjaan.
Asiakkaaksi voi tulla mistä tahansa päin Suomea.
Meiltä voit kysellä lisää:
Tii Miettinen, lähijohtaja, Puh. 050 538 3511
tii.miettinen@tuentu.fi
Pinjan ohjaajat, pinja@tuentu.fi, Puh. 050 385 1200