Skip to main content

Turvakodit ovat auki yli joulun ja uudenvuoden pyhien ympäri vuorokauden. Myös Ensi- ja turvakotien liiton chatit sekä Nettiturvakoti ja Nollalinja auttavat lähisuhdeväkivaltatilanteissa.

Turvakoti auttaa ympäri vuorokauden

Turun turvakoti on tarkoitettu väkivaltaa tai sen uhkaa kokeneille aikuisille ja lapsille. Se on kodinomainen paikka, joka tarjoaa ympärivuorokautisen suojan silloin, kun kotiin jääminen on väkivallan, uhkailun tai pelon takia mahdotonta tai vaarallista. Ota turvakotiin yhteyttä matalalla kynnyksellä, väkivaltaan tai sen uhkaan löytyy aina ratkaisu. Voit hakeutua myös muuhun kuin oman asuinalueesi turvakotiin.

Jos kotonasi on perheen lisäksi lemmikkieläimiä, kysy turvakodista toimintaohjeet myös lemmikkien turvaan saattamiseksi.

Akuuteissa väkivaltatilanteissa ota suora yhteys hätäkeskukseen.

Turvakoti 02-513 4100 / 24 h
turvakoti@tuentu.fi
Luolavuorentie 7b, 20810 Turku

Perille pääsee helposti bussilla numero 18, joka tuo Linnankadulta (pysäkki keskusta T83) suoraan Turun ensi- ja turvakodin pääoven eteen.

Chatista ja puhelimitse apua ja neuvoja

Ensi- ja turvakotien liiton maksuttomat chatit auttavat, jos tilanne kotona on muuttunut kireäksi tai uhkaavaksi. Apua hakevan tilannetta helpottaa jo pelkästään se, että on saanut kertoa jollekin asiasta ja joku on kuunnellut. Chatissa saa omaan tilanteeseensa sopivat ohjeet ja neuvot siitä, miten toimia. Chateissä ovat vastaamassa Ensi- ja turvakotien liiton väkivaltatyön avopalveluiden asiantuntijat.

Ohjeita väkivaltatilanteeseen tai sen uhkaan saat myös Nettiturvakodista. Nettiturvakodista löytyy lisäksi ohjeet oman väkivaltaisen käyttäytymisen hallitsemiseen. Nollalinjan auttava puhelin ja chat auttavat kriisitilanteissa