Skip to main content
Turun ensi- ja turvakoti ry:n uutiset

Tervetuloa viettämään Leikkipäivää Turun ensi- ja turvakotiin lauantaina 12.5.2018

By 10.4.2018No Comments

Vietämme valtakunnallista Leikkipäivää lauantaina 12.5.2018 Turun ensi- ja turvakodin leikkipiha-alueella! Kutsumme kaikki lapset vanhempineen leikkimään kello 10.00 – 14.00 välisenä aikana. Ohjelmassa on muun muassa poniratsastusta, temppurata, ongintaa, hyrrätatuointeja sekä tietysti mehua ja makkaraa. Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille.

Mikä leikkipäivä?

Leikkipäivä-perinteen aloitti vuonna 2012 Mira Jääskeläinen tavoitteenaan aktivoida aikuisia järjestämään leikillistä ohjelmaa lapsille. Vuonna 2015 Ensi- ja turvakotien liiton jäsenyhdistykset lähtivät mukaan Leikkipäivään ja järjestivät vapaaehtoistensa voimin tapahtumia lapsiperheille eri puolilla Suomea.

Leikkipäivä on saanut innoitusta monista asioista. Lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan lapsella on oikeus lepoon ja vapaa-aikaan, hänen ikänsä mukaiseen leikkimiseen ja virkistystoimintaan sekä vapaaseen osallistumiseen kulttuurielämään ja taiteisiin (31. artikla). Lapsen oikeuksien sopimus on ollut Suomessa voimassa vuodesta 1991.

Leikki on lapselle tapa toimia, osallistua ja oppia. Se vahvistaa lasta ja tuottaa hänelle iloa. Mutta leikki tekee hyvää myös aikuiselle! Uskalla heittäytyä!

Lataa Leikkipäivän esite tästä!